Denizkurdu'nun ilk aşaması sona erdi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Denizkurdu-2007 Tatbikatı'nın ilk bölümü sona erdi. Marmara, Ege ve Doğu Karadeniz'de yürütülen tatbikatta, çeşitli suüstü, denizaltı, hava savunma harbi ve deniz hava işbirliği eğitimleri ile fiili silah eğitimi yapılıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği tarafından, amacı "Mevcut görevlerin icrasında kullanılacak harekat malzemelerini denemek, tatbikata katılan unsurların hazırlık ve eğitim seviyelerini yükseltmek, barış dönemi faaliyetlerine yönelik görevlere olan ünsiyeti arttırmak" olarak açıklanan Denizkurdu-2007 tatbikatının Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından sevk ve idare edildiği bildirildi.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı fırkateynler, korvetler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, deniz karakol uçakları ve helikopterler ve Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar katıldı.Üç aşama olarak yapılan tatbikatın ilk bölümünde Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de yapılan eğitimler çerçevesinde gemilerin bugün İzmir, Foça, Güllük, Datça, Aksaz, Fethiye, Antalya, Alanya, Mersin, İskenderun, Gazi Magosa/KKTC, Beyrut/Lübnan ve Hayfa/İsrail limanlarına varmasıyla sona erdi.

Gemiler ziyarete açıldı

İzmir, Foça, Güllük, Datça, Aksaz, Fethiye, Antalya, Alanya, Mersin ve İskenderun limanlarında bulunan gemiler bugün ve yarın saat 14.00-19.00 arasında halkın ziyaretine açılacak.Bu kapsamda bugün İskenderun Limanı'nda bir etkinlik yapılacak. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından Donanma Komutanlığı Bandosu konser verecek.

Çeşitli suüstü, denizaltı, hava savunma harbi ve deniz hava işbirliği eğitimleri ile fiili silah eğitiminin de yapıldığı tatbikat, 23 Mayıs'ta birlik ve gemilerin İzmir, Foça ve Çeşme'ye varmasıyla sona erecek.

Alıntı : Mynet

Editör: TE Bilişim