DENİZKURDU TATBİKATI DUİR FAALİYETLERİ BAŞLADI

Deniz Kurdu (DK) 2015 Tatbikatı kapsamında Deniz Ulaştırması için İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) faaliyetleri, İzmir’de kurulan DUİR Birliği/İZMİR ile Ege Denizi'nde (37 N enlemi kuzeyinde) ve İzmir, Aliağa, Çeşme ve Foça Limanları’nda icra edilmeye başlandı.

12 Mayıs tarihinde İzmir Limanı’nda bulunan 2 Türk, 3 Yabancı Bayraklı ve İtalya güneyinde seyreden bir Türk Bayraklı gemi kaptanlarına DUİR Birliği/İZMİR’de görevli personel tarafından bilgilendirme brifingleri verildi. DUİR Faaliyetlerinin istenilen hedeflere ulaşabilmesi maksadıyla, Ticari Deniz Ulaştırmasının, İzmir’de kurulan DUİR Birliği ile işbirliği sağlayarak tatbikata iştirak etmeleri hedefleniyor. Hedeflenen işbirliği konularında, isteğe bağlı olarak; ticari gemilerin DUİR sahasına girmeden önce (Ege Denizi'nde 37 N enlemi kuzeyi) Format Alfa raporu göndermeleri, askeri gemiler ile muhabere yaparak sorgulama yapılması, ticari gemilerin limanlarda brifing subayları tarafından bilgilendirilmesi, seyir esnasında seyir rotalarında, zaman gecikmesi ve maliyet getirmeden askeri boarding timi tarafından ziyaret edilmesi arzu ediliyor.

18 Mayıs’a kadar sürecek olan tatbikat kapsamında, belirtilen konularda işbirliğinin sağlanması Ticari Deniz Ulaştırmasının emniyetli ve güvenli olarak seyir yapmalarına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilişim