Efes-2007 ve Denizkurdu-2007 Tatbikatları
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, yarın Efes-2007, 26 Mayıs Cumartesi günü de Denizkurdu-2007 tatbikatlarının seçkin gözlemci günlerine katılacak.  

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından Efes-2007 Müşterek Atışlı Tatbikatı İzmir Seferihisar'da, Denizkurdu-2007 Tatbikatı da Ege Denizi'nde devam ediyor.

Ege Ordusu Basın Bilgi Merkezi Başkanı Albay Yusuf Ersin Büyükhan, Konak Orduevi'nde oluşturulan basın bilgi merkezinde Efes-2007 tatbikatına ilişkin bir brifing verdi.

Efes tatbikatında, hava hücum harekatı, amfibi harekat, ateş desteğinin koordinasyonu, elektronik harp, özel kuvvet harekatı ve NBC harekatı gibi görevler icra edilecek.

Envantere yeni giren silah ve sistemlerin de kullanılacağı tatbikatta, 10 bin personel görev alıyor.

Donanma Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Serdar Okan Kırçiçek'in verdiği bilgiye göre, Denizkurdu-2007 tatbikatının seçkin gözlemci günü de 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Tatbikatın üçüncü safhasını oluşturan seçkin gözlemci günü, birlik ve gemilerin, İzmir, Foça ve Çeşme limanlarından hareketleriyle başlayacak.

Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler, TCG Meltem gemisiyle Emirçakabey limanından hareket edecek.

Seçkin gözlemcilerin, tatbikatın sancak gemisi TCG Kemalreis firkateynine geçmesi ve Cumhurbaşkanı Sezer'in gemiye intikalinin ardından ''Deniz İkmal ve Posta Çantası'' eğitimleri ile Sea Hawk helikopterinin hedef gemisine hellfire güdümlü mermisi atışı izlenecek.

Denizkurdu-2007 tatbikatının seçkin gözlemci gününe Tunus, Ürdün, İngiltere, İran, Japonya, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Şili ve Macaristan'ın gözlemcileriyle katılması bekleniyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Alıntı: Haberler.Com

Editör: TE Bilişim