Denizkurdu-2007 Pazartesi başlıyor
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından Denizkurdu-2007 Tatbikatı, hafta başında başlıyor. Marmara, Ege ve Doğu Karadeniz'de icra edilecek tatbikatta, çeşitli suüstü, denizaltı, hava savunma harbi ve deniz hava işbirliği eğitimleri ile fiili silah eğitimi yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği tarafından, amacı mevcut görevlerin icrasında kullanılacak harekat malzemelerini denemek, tatbikata katılan unsurların hazırlık ve eğitim seviyelerini yükseltmek, barış dönemi faaliyetlerine yönelik görevlere olan ünsiyeti arttırmak" olarak açıklanan Denizkurdu-2007 tatbikatını Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından sevk ve idare edileceği bildirildi.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı fırkateynler, korvetler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, deniz karakol uçakları ve helikopterler ve Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar katılacak. 14-26 Mayıs 2007 tarihleri arasında icra edilecek tatbikatta, çeşitli suüstü, denizaltı, hava savunma harbi ve deniz hava işbirliği eğitimleri ile fiili silah eğitimi de yapılacak.

Kaynak: ANKA Ajansı

Alıntı: Hürriyet Gazetesi

Editör: TE Bilişim