Dünyanın en büyük yolcu gemisi 'Denizlerin Özgürlüğü' önümüzdeki günlerde ilk yolculuğuna çıkacak.

Bir uçak gemisinden bile daha büyük olan gemi, içindeki eğlence parkı, spor sahaları, alışveriş merkezi ile küçük bir şehri andırıyor.
 
Modern zamanların Titanik'i olarak adlandırılan 'Denizlerin Özgürlüğü'nde 'Freedom of Seas' açık denize çıkmadan önceki son hazırlıklar tamamlanıyor.
 
İngiltere'nin Southampton Limanı'ndaki gemi, 75 metre yüksekliğinde ve 300 metre uzunluğunda. Bu boyutuyla karadaki pek çok anıtsal yapıdan bile daha büyük.
 
Royal Caribbean International Başkanı Adam Goldstein, "Eyfel Kulesi ya da Chrysler Binası'nı yan yatırsanız, bu gemi onlardan uzun. New York'taki Özgürlük Abidesi'nden de daha yüksek" dedi.

Sefer Miami-Karayipler arasında 

3 bin 500 yolcunun seyahat edebileceği gemi Miami ile Karayipler arasında sefer yapacak.
 
Yolcuların tatili ise gemide başlamıyor. Yüzen şehirde, koşu parkurundan, buz pateni pistine, kaya tırmanışı için inşa edilen duvardan alışveriş merkezine kadar pek çok farklı aktivite yolculara sunuluyor.
 
Açık denizlerde meydana gelen fırtınalarda batan ya da denizin ortasında yanan gemiler hatta korsan saldırıları gibi çeşitli olaylar uluslararası yolcu gemisi işletmeciliğini baltalamıştı.
 
'Denizlerin Özgürlüğü'nün sefere konmasıyla açık deniz yolculuğunu yeniden popüler bir tatil seçeneği haline getirilmesi amaçlanıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim