Denizin Altından Para Kazanacak

Deniz altına ilgi her geçen gün artıyor. Bunu kazanca dönüştürmek isteyen Archimar Grubu Koordinatörü Metin Yıldız, Almanya'da üretilen teknoloji harikası Deniz Gondolu'nu Türkiye'ye getirdi. Dünyada ilk kez Almanya'da denizaltı sineması olarak kullanılan gondol, Türkiye'de alternatif turizmde değerlendirilmek isteniyor. Makinanın meraklısına denizaltını yakından tanıma fırsatı vereceğini ifade eden Yıldız, 'Deniz Gondol'u ilk kez Almanya'da kuruldu. Dünyada da bir tane bulunuyor. O da Almanya'nın Sinovis sahillerinde. Biz bunu şimdi Türkiye sahillerine taşımak istiyoruz.' diyor.

50 metre derinliğe kadar inebilen denizaltı makinası, çok amaçlı kullanılabiliyor. Tek ve eşsiz güzellikteki gondol, sinemadan kafeteryaya, düğünden doğum günü partilerine, toplantılardan merasimlere, seminerlerden tanıtımlara, restorandan eğlence merkezine kadar birçok aktivite ve organizasyonun deniz altında yapılmasına olanak sağlıyor. Hiç ıslanmadan kuru ayakla olağanüstü gizemlerle dolu sualtı dünyasını keşfe çıkılabiliyor. Alışılmamış güzelliklerdeki mekanlarda vakit geçirerek yemek yeme ve deniz altı canlılarıyla tanışma fırsatı sunuyor. Ayrıca batık şehirleri deniz gondolu aracılığıyla ziyaretçilere açmak mümkün.

Yaklaşık 1 milyon Euro maliyeti olan deniz makinası, 50 metre deriliğe kadar kurulabiliyor. Kapasitesi 24-80 kişi arasında değişiyor. Sağlık açısından herhangi bir risk taşımayan gondola bebekten 90 yaşındaki ihtiyara kadar herkes binebiliyor. Sahip olduğu klima sistemiyle deniz altında günlerce kalınabiliyor. Elektrikle çalışan gondolun ağırlığı direkleriyle birlikte 80 tonu buluyor.

Almanya'da sinema olarak kurulan gondolu geçen yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Yıldız, 'Türkiye'ye her yıl milyonlarca turist geliyor. Defalarca gelenler aynı yeri görmekten sıkılıyor. Biz de heyecan arayanları çekmek için bu yıl Antalya'da bir tane kuracağız.' şeklinde konuştu. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim