Denizin altında 33 yıllık dram

33 yıl önce Marmara Denizi'ne düşen THY'ye ait uçakta ölen 41 kişinin yakınları, Facebook'ta buluştu. THY'nin F-28-1000 Fokker Fellowship tipi Bursa adlı uçağı, 30 Ocak 1975 tarihinde Yeşilköy Hava Meydanı'na yaklaşırken Marmara Denizi'ne düşmüştü. İzmir-İstanbul seferini yaparken karanlık sulara gömülen ve 41 kişiye mezar olan uçakta ölen yolcu ve mürettebatın aileleri, yıllar sonra ünlü paylaşım sitesi 'Facebook'ta biraraya geldi.

TANER'İN KARDEŞİ HOSTESTİ

Kazada ünlü sanatçı Seyyal Taner'in hostes kızkardeşi Serap Özşahin de yaşamını yitirmişti. Yıllar boyunca kardeşini bekleyen Taner, kazadan sonra THY'nin kendilerine çelişkili bilgiler verip olayı kapatmaya çalıştığını iddia ederek, “Kızkardeşim yolcu değil, hostesti. Uçak mürettebatının bile akıbetini vermeyen THY, yolcuları hatırlamadı bile” şeklinde konuştu.

ÇOK KİŞİNİN CANI YANACAK

Amerikalı havacılık tarihi yazarı Stuart Kline da, Facebook'ta "THY'nin F-28 Uçağını Marmara Denizi'nden Çıkartalım Artık” grubunu gördüğü andan itibaren kazayı araştırmaya başladığını belirtti. Kazazedeleri biraraya getirmek için mücadele vediğini söyleyen Kline, “Bu kaza çok esrarengiz. Araştırmamı tamamladığımda çok kişinin canı yanacak” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim