Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denize kıyısı olan her ile Tekne Park yapacak. Tekne Parklar, tekne sahibi olan vatandaşların teknelerini güvenli ve ucuz bir şekilde barındırabilecek ve tekne bakım-onarım işlemlerini yapmalarına imkân sağlayacak mekanlar olacak.
 
Yeni Şafak gazetesinden Ayfer Mallı'nın haberine göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yeni bir projeye daha imza atıyor. Dünyada sadece gelişmiş ülkelerde örneği olan projeyi hayata geçirmeyi planlayan Bakanlık bundan sonraki süreçte denize kıyısı olan şehirlerde tekne parklar inşa edecek.
 
Yüksek kiralar alan yat limanlarına rakip olacak olan tekne parklarla birlikte amatör denizcilik, artık sadece zenginlerin hobisi değil normal düzeyde maddi gelire sahip vatandaşın da hobisi olabilecek.
 
AMATÖR DENİZCİLİĞE TEŞVİK AMAÇLI
 
Ulaştırma Bakanlığı'nın proje kapsamında hazırladığı raporda konuya ilişkin şunlar kaydedildi; 'Halkının büyük bir bölümü deniz kıyısında veya kıyıya yakın bölgelerde yaşayan ülkemizde amatör denizcilik istenilen ölçüde gelişme sağlayamamıştır. Amatör denizcilik halkımızın gözünde maddi gelirinin çok üzerinde olan lüks bir denizcilik faaliyetidir. Tekne veya yat sahibi olan vatandaşlarımızın da en büyük sorunu güvenli ve uygun maliyetli barınaktır. Ekonomik ve çevre koşullarının iyileştirilerek, halkımızın amatör denizciliğe teşvik edilmesi gerekmektedir.'
 
LÜKS OLMAKTAN ÇIKIYOR
 
Bu kapsamda Bakanlık Tekne Park projesi ile tekne sahibi olan vatandaşların teknelerini güvenli ve ucuz bir şekilde barındırabilecek ve tekne bakım-onarım işlemlerini yapmalarına imkân sağlayacak alanlar oluşturma kararı aldı. Böylece Bakanlık artık bireysel denizcilik faaliyetlerinin lüks bir yaşam tarzından çıkarmayı hedefliyor.
 

Editör: TE Bilişim