Ordu Milletvekili ve AK Parti Marmara Bölgesi'nden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz oldu. ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, Ordu'daki son çalışmaları değerlendirdi, soruları cevaplandırdı. Ordu İşadamları Derneği'nin (ORİŞAD) her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbet buluşmalarının konuğu bu hafta Ordu Milletvekili ve AK Parti Marmara Bölgesi'nden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz oldu. ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, Ordu'daki son çalışmaları değerlendirdi, soruları cevaplandırdı.

Ordu-Giresun'un bir araya gelerek oluşturduğu havaalanı projesinin Türkiye için de dev bir yatırım olduğunu belirten Yılmaz, "Her şeyden şunu belirtmek isterim Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi 2010 yatırım programında yer aldı. Bu önemli, bunun önemi de kamu ihale siteminden kaynaklanıyor. Her ihalenin resmi bir itiraz süresi var bunun beklenmesi gerekiyor. Eğer Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi 2010 yerine 2011 bütçesinde yer alsa yapımı daha da uzayacak. Ancak şu an itibariyle 2011 mart ayında temeli atılacak. Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nin yapım süresi 25 ay ancak ben bunun 20 aya çekileceğini sanıyorum. Yani 2013 yılında Ordulu ve Giresunlular, uluslararası standartlara sahip kendi havaalanından uçacaklar." dedi.

Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nde pist uzunluğunun 3 bin 600 metre olduğunu aktaran Yılmaz, deniz doldurularak yapılacak projenin Türkiye içinde prestij bir proje olduğunu ifade etti. Orduluların İstanbul'da resmi kayıtlara göre 4. sırada Giresunluların ise 6. sırada yer aldığını aktaran Yılmaz, her iki ilin birlikte ele alındığında Avrupa'da ilk sırada bulunduğunu aktararak Samsun'daki havaalanından uçanların yüzde 38'inin Ordulu Trabzon'daki havaalanından uçanların da yüzde 28'inin Giresunlu olduğunu kaydetti. Yılmaz, Ordu-Giresun'un Havaalanı Projesi'nin 270 Trilyon Lira bütçeye sahip Türkiye'nin beli başlı projelerinden biri olduğunu kaydetti.

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi (KAP) için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, 2013 yılında bu yolun Ordu bölümünün de bitirileceğini, Osmaniye Ordu arasındaki güzergahın ise yüzde 90 oranında tamamlanmış olacağını belirtti. Karadeniz-Akdeniz Yolu kapsamında Mesudiye-Koyulhisar arası bölümün ihale edildiğini kaydeden Yılmaz, "Bu yol için 81 Trilyon Lira hesaba aktarıldı. Bu yol için kaynak sıkıntısı yok. Yol bölüm bölüm yapıldıkça bu kaynaktan harcama yapılacak. 2013 yılında Ordu'dan Akdeniz'e büyük oranda yapımı tamamlanmış bir yoldan inilecek. Bu yolun Ordu bölümünde de Çavuşoğlu Melet arası 15 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Burada da çalışmalar kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu.

Ordu'da son günlerin tartışma konusu olan teleferiğe değinen Yılmaz, kendisinin de teleferik temel atma törenine katıldığını hatırlattı. Bu törende yaptığı konuşmada Ordu'da teleferiğin bir ihtiyaç olduğunu ifade ettiğini ancak kurallara göre yapılmayan çalışmaların daha sonra sıkıntı çıkarması endişesini de taşıdığını dile getirdiğini aktaran Yılmaz, "Biz hükumet olarak teleferik yapımını destekliyoruz. Ordu için teleferik önemlidir ve yapılması gerekir. Biz de buna imkanlarımızla destek oluruz. Ancak bunun kurallara uygun yapılması gerekir. Teleferik konusunda hukuki bir sorun var, engel var. Bunun siyasi alana tartışılması yanlıştır. Ordu'da teleferik yapılmalı ancak bu şartlara uygun olarak yapılmalıdır." dedi.

 

Editör: TE Bilişim