DenizHaber.Com'dan Kopya Kullanım Uyarısı

DenizHaber.Com'dan yapılan açıklamada  "DenizHaber" adının ve "Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" sloganının tescilli markalar olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada; "DenizHaber-Türk Denizciliğinin Haber Sitesi" markasının internet yayıncılığı ve haber ajansı hizmetlerinin de dahil olduğu 16. ve 38. sınıflardan tescilli markalar olduğu ve bu markanın bahse konu sınıflarda izinsiz kullanılmasının 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca suç teşkil ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada; belirlenmiş olan izinsiz kullanımlar hakkında ilgili savcılıklara ve kurumlara suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

DenizHaber-Türk Denizciliğinin Haber Sitesi markasının tescil edildiği 16. ve 38. sınıflar Türk Patent Enstitüsünce belirlenen şu hizmetleri içeriyor:

  1. Radyo ve televizyon yayın hizmetleri
  2. Haberleşme hizmetleri (internet servisi sağlama hizmetleri dahil)
  3. Haber ajansı hizmetleri.
  4. Kağıt, karton (mukavva) ve bunlardan yapılmış ürünler ( Kırtasiye amaçlı ürünler hariç).
  5.  Plastik malzemeden mamül ambalajlama ve sarma malzemeleri.
  6. Matbaa ve ciltleme malzemeleri.
  7. Basılı evraklar; basılı yayınlar, takvimler, posterler, fotoğraflar, afişler, tablolar, çıkartmalar, (pullar).
  8. Kırtasiye, büro, eğitim ve öğretim malzemeleri (mobilyalar ve cihazlar hariç). Büro makineleri. Badana ve boya işleri için fırçalar ve rulolar.

Buna göre; DenizHaber markasının "Haber Ajansı Hizmetleri" ve "İnternet Haberciliğinde"  marka tescil sahibi kuruluşun kendisi veya izin verdiği kuruluşlar dışında kullanılmasının suç olduğu belirtildi.

Markalara ilişkin bilgilere internet üzerinden http://www.tpe.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak ulaşılabiliyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim