DenizHaber, DEFAV Gecesindeydi

Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nın (DEFAV) Maslak Sheraton Otelinde düzenlediği yardımlaşma gecesinden fotoğraflar Denizhaber'de...

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 15. Geleneksel Dayanışma Gecesi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 8 Mayıs 2010 tarihinde Sheraton İstanbul Hotel Galaxy Balo Salonu’nda gerçekleştirilen geceye; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz,  Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler de katılım gösterdi.

Saat 19.00’da verilen bir kokteylle misafirlerin karşılanmasının ardından, saat 20.15’de ENBE Orkestrası’nın keyifli müziği eşliğinde yemeğe geçildi.

DEFAV Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın yaptığı açılış konuşmasının ardından DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur’u konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti. Temur konuşmasına denizci eşlerinin ve bayan meslektaşlarının anneler günün kutlayarak başladı. Vakıf çalışmalarının gönül işi olduğunu vurgulayan Temur, bu doğrultuda DEFAV’a katkıları bulunan önceki dönem yönetim kurulu başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine, kardeş sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, yeni dönem yönetim kurulu üyelerine ve diğer destekçilere teşekkürlerini sundu. Vakfın çalışmaları konusunda da bilgi veren Temur, son 8 yıldır sorun teşkil eden vakıf üyeliği ile ilgili olarak da tüzük değişikliğine gidildiğini ve konu ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirtti. Temur ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampüsü’nde temeli atılan yurt binası ile ilgili olarak başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’na, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’ya, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli’ye, Altay Altuğ’a, Suay Umut’a, Bayram Aslan’a, İbrahim Mazman’a ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’e teşekkür ederek bu konuda tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte yurt inşasının takibi ve bitiminde işletilmesi konusunda her türlü destek ve girişimde bulunulacağını vurguladı. DEFAV tarafından yardım gören bir mezunun ve öksüz kızlarının trajik hayatını kısaca anlatan Temur, “Bundan başka vakıf olarak halen 33 kişiye maddi destekte ve 10 akademisyen ile 56 İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencisine de burs imkanı sağladık. Sizlerin sayesinde bunları gerçekleştirebiliyoruz. Yönetim Kurulu olarak bizler, her ay desteklediğimiz tam 99 kişi adına hepinize teker teker şükranlarımızı sunarız” dedi.

DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur’un konuşmasının ardından DEFAV’a katkı ve katılımları bulunan kurum ve şahıslara plaketleri takdim edildi. Plaketini Bülend Temur’un elinden alan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu kürsüye gelerek tüm annelerin Anneler Gününü kutlayarak meslektaşlarıyla hasret gidermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Plaketini İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’in elinden alan Müh. Fahrettin Küçükşahin de kürsüye gelerek vakıf dayanışma gecesinin 50. meslek yıldönümüne denk gelmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek DEFAV’a teşekkürlerini iletti.

Müh. Yılmaz Onur ve Müh. Ahmet Hamza tarafından yapılan hediye çekilişiyle sona eren gecede şanslı numaralara sahip kişiler Elite Hotel ile Deniz Yıldızı Rest Cafe ve ENBE tarafından geceye bağışlanan hediyelerin sahibi oldular.

Defav Başkanı Bülend Temur'un gecenin anlam ve önemiyle ilgili konuşması:

"Saygıdeğer misafirlerimiz,

Gördüğünüz gibi burada bulunarak, vakfımıza destek olan sizlere artık bu salonlar dar geliyor. İnanın birçok kişi yer olmadığı için aramızda olamadı. Salonun yoğunluğundan dolayı anlayış göstereceğinizi ümit ediyoruz. Vakfımıza destek için burada bulunan Hepiniz HOŞGELDİNİZ.

Öncelikle hepimizi dünyaya getiren annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Bayan meslektaşlarımız ve siz burada bulunan hanımefendileri özelikle saygı ile selamlıyorum. Denizcinin eşi de denizci oluyor. Kimi zaman fırtınalarla kimi zaman hasretle boğuşuyor. Çocuklarımızın anneleri, her türlü mücadelemizde hep yanımızdalar. Bu gün burada ismini anons edeceğimiz herkesin değerli eşleri de bizim en büyük destekçimizdir. Anelerimize ve siz hanımefendilere şükran borçluyuz.

Vakıf bir gönül işidir. Camiamızda ihtiyacı olan insanlara yardımcı olabilmenin mutluluğu hiçbir şeyle ölçülemez. Bu gün burada vakfımıza destek veren birçok kişiye teşekkür edeceğiz. Bu kişiler vakfımız ve camiamız için günlerini, aylarını, kimileri ise yıllarını verdiler.

Özelikle şunu vurgulamak istiyorum; Bunu, borcumuzu ödemek için değil, onlara her zaman minnet duyduğumuzu belirmek için yapıyoruz. Bu kadar destekçimizin içinde ismini unuttuklarımız olursa şimdiden özür dileriz.

Vakfımızın önceki dönemlerde başkanlığını yapmış olan ve bu kutsal emaneti  bize devreden,

İLHAN KURTULUŞ, KEMAL DEMİR, LEVENT AKSON, İLHAN ÖNERDEM, ATİLLA ÇİFTÇİGÜZELİ, İLKER MEŞE, MAHMUT KARAMAN, SAİM SİVRİ ve SAİM OĞUZÜLGEN

İle  yönetim kurullarında görev alan,

ADNAN ERDAL, ALEV TUNÇ, CEM SÜTUNÇ, CEVDET IŞIK, EROL GÖZEN, GÜNDÜZ AYBAY, İLYAS MÜRTEZAOĞLU, MUSTAFA ÖCAL, ÖMER SOLAK, SÜLEYMAN SAVAŞ, TAYFUN SÖZER, TUĞRUL DRİN  ve TUNCER KAYIKÇI’ya müteşekkiriz.  Vefat edenlere Allahtan rahmet diliyoruz.

Bu gün burada tam kadro ile bulunan ve her zaman tek hedef için, işbirliği içinde çalıştığımız, camiamızın sivil toplum kuruşlarının başkanları,

Selçuk Şenkal, Feramuz Aşkın,Cengiz Karabüber,Olcay Özgürce, Zafer Geyik ve Enver Başevirgen’e teşekkür ederiz.

Bizlerin her zaman yanında olan mezunumuz veya meslektaşlarımız, denizcilik idaremizin tüm yetkililerine, ayrıca Altay Altuğ, Engin Yücel, Erkan Dereli, Mustafa Öcal, Tahir Sarıoğlu, Hakan Karakaya, Tarkan Karakaya, Fadıl Terzi ve Ahmet Hamza’ya Deniz yıldızı rest cafe işlemecimiz Cemal ve Mustafa Akyüz’e, şükranlarımızı sunarız.

Ulvi duygularla çalışan ve bu geceyi de birlikte hazırladığımız, Vakfımız yönetim kurulu üyeleri, Yılmaz Onur,  Murat Özaydın, Can Kıraç, Hayati Okumuş, Kadir Türker ve Naşit Yamanyar ile vakıf çalışanlarımıza teşekkür ederiz. 

Yönetim kurulu üyelerimiz sivil toplum kuruluşlarımız ve vakfımızda yıllarca görev almış kişilerdir. İçlerinde en genç üye de benim. Burada “gerçekten” genç olan tüm kardeşlerimize çağrıda bulunuyorum.

Lütfen camiamızın sivil toplum kuruluşlarında görev alın. Medeni kanundaki bazı sıkıntılar nedeniyle son 8 yıldır sorun oluşturan, üyelik problemi Vakfımızın tüzüğünde yapılan değişiklik ile giderilmiş ve yeni üye alımının önü açılmıştır. Konuyla ilgili halen devam etmekte olan hukuki süreci takip eden Müh. Av. Mahmut Karaman ve Av. Serpil Yılmaz’a teşekkür ederiz.

Vakfımıza tüm yönetim kurulu olarak elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun için İşimizden, Eşlerimizle ve ailemizle geçireceğimiz zamandan, ayırıyoruz. Bu nedenle Y.K. üyelerimizin değerli eş ve aileleri ile Sevgili Eşim Gamze Temur’a anlayış ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. 

Fakültemizde temeli atılan, Yurt inşaatına maddi ve manevi katkılarından dolayı Başta Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, Sayın Altay Altuğ, Suay Umut, Bayram Aslan, İbrahim Mazman ile Müsteşarlarımız Sn. Hasan Naiboğlu ve Suat Hayri Aka’ya, Bölge Müdürümüz Cemalettin Şevli’ye , ayrıca başta Dekanımız Nil Güler ile projeye emeği geçen herkese ve  sektörümüz Muhammet Şahin’e teşekkür ederiz.

Onlar bizim yıllardır istediğimiz öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu çözmek için bu  işe koyuldular. Yurt binamızın tamamlanarak açılışını özlemle bekliyoruz. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yurt inşasının takibi ve bitiminde işletilmesi konusunda her türlü destek ve girişimde bulunacağız. 

Bu güne kadar vakfımıza maddi ve manevi her türlü desteği veren ve her yıl hepinizin önünde şükranlarımızı sunduğumuz sponsorlarımıza, destekçi ve bağış sahiplerine, teşekkür ederiz. Bu gece sponsorlarımıza plaketleri de takdim edeceğiz.

Saygıdeğer konuklarımız,

Web sitemizde, Davetiyelerde ve duyurularımızda vakfımızın yaptıklarından kısaca bahsediyoruz.  Fakat rakamlar çok akılda kalıcı olmuyor. Geçen yıl bir mezunumuzdan isim vermeden bahsetmiştik.  Bu başka bir mezunumuzun yaşamından bir kesiti aktarmak istiyorum.

Mezunumuz uzun süre denizde çalışır. Dişinden tırnağından arttırır, 2 ev alır. Ancak Gölcük depreminde bu evleri yıkılır. Fakat asıl eşinin beynindeki ur nedeniyle felç geçirmesi yıkar onu.

Hem tedavi, hem bakım için para ya ihtiyaç vardır. Çok çalışır, Hepsini sağlar. Böylece 2 daha sene geçer. Artık eşi yataktan kalkıp yürüyebilmektedir. Kızına ve arkadaşımıza olan sevgisi anneyi hayata bağlamıştır.

Mezunumuz karada bir kamu kuruluşunda çalışmaya başlamış ve kızları da  5 yaşına gelmiştir. Aile kendilerini adeta yeniden doğmuş gibi hissetmektedir.  Ancak mutlukları fazla sürmez. Ecel mezunumuzu ve arkadaşını bir trafik kazasında yakalar.

Öksüz kızımız okul çağına geldiğinde ailenin tüm birikimleri erişmiştir artık. Mücadele etmeleri gereken hayat koşullarının yanında, bir de kaza ile ilgili mahkeme ve sigortanın tazminat talepleri vardır.

Anne bu acıya dayanamaz ve tekrar felç geçirir. Neyse ki kızları Darüşşafaka’ya  yatılı olarak kabul edilmiştir  ve birazcıkta olsa teselli bulabilmektedir. Tam anne tekrar kendini toparlayıp iyileşmeye başladığında kızları omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçirir. Uzun süren iyileşme dönemi de geride kalmıştır artık.  Fakat kızları derslerinden geri kalıp sınıfını geçemediğinden Darüşşafaka’dan ayrılmak zorunda kalır.  Şimdi kamu kuruluşundaki yönetici mezunlarımız ve mesai arkadaşları ile birlikte vakfımız destek oluyor bu aileye.

Sadece bu aileye değil. Sizlerin katkıları sayesinde Vakfımız halen 10 akademisyen ile 56 İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencine düzenli olarak destek olmaktadır. Bunların yanında vakfımız ,

- 1.5 yıldır hastanede yatan bir mezunumuza
- Kas erimesi olan öksüz çocuklarımıza
- Kanser tedavisi gören diğer bir mezunumuza
- Gözleri görmediğinden yıllardır çalışamayan mezunumuza
- Uzun süredir bitkisel hayatta, yaşam mücadelesi veren diğer bir mezunumuzun da aralarında bulunduğu toplam33 kişiye her ay düzenli olarak sosyal yardımda bulunmaktadır.

Hiçbirimiz yarınların ne getireceğini bilemeyiz, bu nedenle Vakfımız ne kadar güçlü olursa bizlerin geleceğinin o kadar güvenli olacağına inanıyoruz.

Sizlerin sayesinde bunları gerçekleştirebiliyoruz. Yönetim Kurulu olarak bizler, her ay desteklediğimiz tam 99 kişi adına hepinize teker teker şükranlarımızı sunarız."

Vakıf Başkanı Bülend TEMUR'un konuşmasından sonra Defav  yönetim kurulu tarafından vakfa hizmet ve katkı plaketleri verildi. Plaket verilen kişiler ve kurumlar şöyleydi:

Kapt. Saim Oğuzülgen

Kapt.Mustafa CAN.. Transbosfor Denizcilik Nakliyat Tic.Ltd Şti.

Türk Deniz Eğitim vakfı

Müh.Hayati OKUMUŞ... Densan Deniz Nakliyat ve san A.Ş

Kapt. Baha ERBİL        .. Densan Deniz Nakliyat ve san A.Ş

Kapt. Kaan ALTUĞ         UZMAR

Müh.Noyan ALTUĞ        UZMAR

Kapt.Haluk BUZLUK      El Kenz Denizcilik

Müh.İlker MEŞE           İlkfer Denizcilik

Müh Feramuz AŞKIN     İlkfer Denizcilik

Deniz Kılavuzluk A.Ş

Müh.Naşit YAMANYAR Yeditepe Şirketler Gurubu

Müh.M.Kemal KANSU     Depa Gemicilik

Müh.Murat ŞENOL         Martek Servis

LLOYDS Register

Kapt.Muhsin EMİRSOY  Konvoy Denizcilik

Müh.Yasin KASA            Denizcilik Tic. A.Ş

Müh.Fadıl TERZİ            Elite Hotels Yönetim kurulu Başkanı

Müh. Tarık YILMAZÇELİK Optima Denizcilik

Kapt .Mustafa ALPASLAN   Aras Gemi Kurtarma

Deniz Nakliyat A.Ş:

Kapt. Ufuk TEKER           OMNİ Sigorta

Müh.Gürsel TEZCANLI     İstanbul Marin Türbin

Av.Zekai TEMUR            Global Denizcilik

Müh Yılmaz ONUR           Onursan Ltd.Şti.

Alyans Gemi Kiralama

İnternational Paint Pazarlama

Müh.Nüvit VAROL             KPI Bridge Oil Denizcilik

Müh.Murat HILKIN            Forsa Denizcilik

Active Shipping

Gimaş Kumanyacılık A.Ş.

Kapt.Gökalp ARIDURU      TCG Promasyon
 
Denizciliğe ve Denizcilik fakültesine katkılarından dolayı Müh. Fahrettin KÜÇÜKŞAHİN’e Plaket verildi.

Vakfa katkılarından dolayı Kaptan Engin YÜCEL’e plaket verildi.

İ.T.Ü Denizcilik Fakültesi Yurt Binasına yaptıkları katkı nedeniyle plaketler verildi Fakülte dekanı Prof.Dr.Nil GÜLER’e Plaketini vakıf Başkanı Bülend TEMUR,Kaptan Altay ALTUĞ’a Plaketini Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU'na Vakıf Başkanı Bülend TEMUR,Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin ŞEVLİ’ye Bülend TEMUR, tarafından plaketleri sunuldu. 

Deniz Kılavuzluk A.Ş. Genel Müdürü Kaptan Aykut Erol, Eşi Oya erol ve Yönetim Kurulu Üyeleri için bir masa ayrılmıştı.

Halef-Selef başkanlar: son genel kurulda Başkanlığı devralan Müh. Bülend Temur ve kaptan Saim Oğuzülgen. Bülend Temur, Oğuzülgen'e plaket takdim etti.

vakfa önemli katkıları olan Kaptan Mustafa Can hem plaket verenler, hem de plaket alanlar arasında yer aldı.

GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın'a plaket Kaptan Altay Altuğ tarafından takdim edildi.

Müh. İlker Meşe'ye plaketini Kaptan Altay Altuğ verdi.

Geceye katkıda bulunan kuruluşlardan DEKAŞ adına plaketi Kaptan Aykut Erol alırken, plaketi bir başka kılavuzluk teşkilatından Kaptan Altay Altuğ'un vermesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

Geceye katkıda bulunan kuruluşlar adına plaket alanlar toplu halde.

Müh. Erkan dereli de plaket verenler arasında yer aldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler de geceye katılanlar arasındaydı.

Yılmaz Onur'a plaketini İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Nil Güler takdim etti.

Müh. Fahrettin Küçükşahin katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Kapt. Özkan Poyraz da geceye katılanlar arasındaydı.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevlî'ye vakıf başkanı Bülend Temur plaket takdim etti.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevlî, kaptan Altay Altuğ, Prof. Dr. Nil Güler ve geceye katılan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu birlikte.

Bülend Temur, Denizcilik Müsteşarı Hasana Naiboğlu'na da bir plaket hediye etti.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu konuklara hitaben bir konuşma yaptı.

Editör: TE Bilişim