Denize Sintine Basma Arkas Turmepa II’ye Ver

Çevre koruma bilincinin önemine dikkat çekerek geçtiğimiz sene yat ve teknelerden 15 bin 740 litre sintinenin denize basılmasını önleyen Arkas Turmepa II teknesi, haziran ayı itibariyle yeni sezon faaliyetlerine başlıyor.

Arkas, Deniz Temiz Derneği / Turmepa İzmir Şubesi işbirliğiyle 2006 yılından bu yana denizlerin temiz tutulması için faaliyete geçirdiği Arkas Turmepa II teknesinin yeni sezon çalışmalarına başladı. Yat, gezi tekneleri vb. küçük tonajlı teknelerden, evsel / sintine atıklarını toplamak amacıyla Çeşme’nin tüm koylarında mobil olarak hizmet verecek Arkas Turmepa II’nın ilk uğrağı 8 Haziran Pazar günü Çeşme Altınyunus Marina oldu.

“EXPO Arama, Takvim, Karar Konferansı’’na katılmak üzere Çeşme Altınyunus Oteli’nde bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, tekneyi gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bu seneki hedef: 20 bin Litre sintine Toplamak

Arkas Turmepa II, proje kapsamında, yat vb. küçük tonajlı teknelere aborda olarak, teknelerden evsel atık ve sintineyi alıyor ve faaliyet gösterdiği bölgede yer alan atık toplama merkezine teslim ediyor.

Faaliyet göstermeye başladığı 2006 yılında 5 bin litre, 2007 yılında ise 15 bin 740 litre sintine toplayarak çevre bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlayan Arkas Turmepa’nın bu yılki hedefi ise 20 bin litre sintineyi denize basılmadan toplamak.

Arkas Spor, Deniz Temiz İçin Çalıştı

Arkas, Arkas Spor alt yapı sporcularının da katılımıyla Çeşme Altınyunus Marinası’nda gerçekleştirdiği etkinlikte tüm tekne kaptanlarına ve sahiplerine konu hakkında bilgi verdi. TURMEPA II’ye atık vermek istedikleri zaman ulaşabilecekleri telefon ve telsiz numaralarını içeren broşürleri dağıtan sporcular, katı ve sıvı atıkların yetki sahibi kuruluşlara teslim edilmesinin kanuni bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

En Çok Sintine Verene Teşekkür Belgesi

Turmepa II yaz sezonu boyunca Eşek Adası, Altınyunus Marina, Hacettepe Koyu ve Aya Yorgi gibi Çeşme’nin güzel koylarını korumak ve temiz tutmak amacıyla faaliyetlerine devam edecek.

Sezon sonunda ise Arkas Turmepa II’ye en çok sintine, sıvı atık veren teknelere denizlerimizin temizliğine sağladıkları katkıdan dolayı Turmepa tarafından teşekkür belgesiyle onurlandırılacak.

TURMEPA II’ye Nasıl ulaşılacak

Bütün yaz sezonu hizmet verecek TURMEPA II teknesi ‘ne VHF 16 ve VHF 72 telsiz frekanslarından ulaşmak mümkün olacak. Ya da 444 67 67 nolu Acil Mavi Hattı ile tekneyle bağlantı kurulabilecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim