Denizlere gönül verdi ölüm karada yakaladı

Gökhan Çiftçioğlu adrenalin tutkunuydu. Yelkenliyle denizlerde yarıştı, dağlara çıktı. Önceki gece bir başka tutkusu motosikletiyle bariyerlere giren Çiftçioğlu, arkasındaki arkadaşıyla can verdi..

O bir adrenalin tutkunuydu. Denizlere, dağlara gönül verdi. Yelkenliyle denizlerde yarıştı, en zorlu dağlara tek başına tırmandı. Paraşütle atlarken yaşadığı zevki hiçbir kelimeyle tarif edemedi. Ama asıl gözdesi kendisini henüz 33 yaşında hayattan koparan motosikletiydi. Başında kaskıyla her daim kontrollü kullandığı motosikleti onu evi yerine ölüme taşıdı. SABAH gazetesinin sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Deniz Kuvvetleri Kupası Sabah 2005 Açıkdeniz Yat Yarışı'nda Calypso 2'nin 11 kişilik ekibi arasında yer alan Marmara Yelken Kulübü Sporcuları'ndan Gökhan Çiftçioğlu, hem yelken hem de motosiklet dünyasını gözü yaşlı bıraktı. Özel bir şirkette bilgisayar proje danışmanı olarak çalışan İTÜ Matematik Bölümü mezunu Gökhan Çiftçioğlu, önceki gece dağcılık sporu yapan Rus uyruklu arkadaşı 29 yaşındaki Maksil Palamarchuc ile buluştu. İki arkadaş Çiftçioğlu'nun motosikletiyle yola çıktı. Ancak D-100 Karayolu Hasanpaşa Kavşağı'na geldiklerinde Çiftçioğlu, yağmur nedeniyle kayganlaşan motosikletin kontrolünü kaybetti. Motosiklet hızla bariyerlere çarptı, 2 arkadaşın cansız bedenleri asfalta düştü.

9 ayda 5 bini aşkın kaza oldu

İSTATİSTİKLERE göre, bu yılın ilk 9 ayında meydana gelen motosikler kazalarında 30 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul'da 2007 yılının ilk 9 ayında ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı olmak üzere 5 bin 276 kaza oldu Türkiye Motor Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memnun, "Geçen yıl motosiklet sayısı 350 bine çıktı" dedi. Motordelisi Spor Kulübü Başkanı Hakan Dinçer de "Motosikletin taşıdığı risk daha fazla. Sürücünün de bunlara hazırlıklı olması gerekir" diye konuştu.

Arkadaşlarının gözü yaşlı kaldı

Motosiklet gece 'far'sız gidince... 11 YILDIR birlikte yarıştıkları arkadaşlarının ardından Calypso 2 takımının sporcuları, büyük üzüntü yaşıyor. Kaptan Adnan Aktürk, "Motor kullanırken çok dikkatli ve temkinliydi. Kaskını hiç başından çıkarmazdı" derken, ekipten Özgür Numan ise "Tekneyle fırtınaya yakalandığımızda onun bize verdiği güvenle fırtınadan kurtulacağımızı biliyorduk. Kardeş gibiydik" şeklinde konuştu. Yelkenlinin sahibi Dr. Şinasi Numan da acı haberi alır almaz tatilini yarım kesip İstanbul'a döndü. Numan, "Bizi bırakıp gittiği için çok kızgınım" ifadesini kullandı.

Sabah

Editör: TE Bilişim