DENİZDER'den DÜNYA KADINLAR GÜNÜ Etkinliği


 Kısa adı DENİZ-DER olan Denizcilik Mensupları Derneğinin geleneksel buluşmalarından 2 cisi 9 Mart Cumartesi günü Kadıköy Vapur İskelesi üzerindeki konferans salonun da gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle gelen davetli beyanlara dernek üyesi Figen Betoner tarafından karanfil verildi.

Toplantı dernek Başkanı Ali Can’ın konuşmasıyla açıldı.

Ali Can konuşmasında Denizcilik Bankası T.A.O’na bağlı tersanelerde çalışan ve bugün aramızda olmayan ustabaşı, Başmühendis, Tersane Müdürlülerinden Nedret Utkan, Hamdi Karahasan, Metin Elçiçek, Hayrettin Özşahin, Ümit Solman, Emir Üner, Muzaffer Saydam, Nafiz Öke, Nusret Sönmezocak, Bayram Camcı, Nurettin Alptoğan, Şükrü Turgut ve Prof Dr Muhittin Söylemez’i rahmet ve minnetle andı.

Ali Can konuşmasını sürdürürken bu kişilerin resimleri perdede birer birer göründü.

Toplantıya katılanlar arasında da merhum Hayrettin Özşahin’in eşi Aylin Özşahin ve oğlu Levent Özşahin, Nafiz Öke’nin oğulları Lemi ve Şemi Öke, Emin Ürer’in oğlu Levent Ürer, Muzafffer Saydam’ın Eşi Zeynep Saydam ve torunu, Nusret Şenocak’ın oğlu Rahmi Şenocak ve eşi Leyla Şenocak, Nurettin Alptoğan’nın eşi Bülay Alptoğan ve kızı Yaprak Alptoğan, Şükrü Turgut ‘un kızı Seda Turgut ve Torunu vardı. Bu kişiler Eşleri,Babaları ve Dedelerinin resimleri görününce onlar hakkında duygu ve düşüncelerini söylediler duygusal anın yaşandığı bu sırada gözyaşları yağmur oldu aktı.

Bunların haricinde toplantıya katılanlar arasında Haliç Tersanesinin eski Personel Şefi Remzi Ocak,Resimhane Başressamı, Münir Tuncaler,Denizcilik Bankası T.A.O Aksaray Şubesi Müdürü  Velice Bilgi, Haliç Tersanesi Müdürü Aykut Altay bulunmaktaydı Yaşayan bu büyüklere Plaketleri Ali Can tarafından verildi.

Bunlar içerisinde teşekkür konuşması yapan Aykut Altay boğazında ki bir rahatsızlık nedeniyle duygu dolu konuşmasını kızı tarafından okundu.

Duyguların yoğun olarak yaşandığı bu toplantıda Aykut Altay’ın bu konuşması gözyaşları içinde dinlendi. Gelen davetliler içerisinde Denizcilik Bankası T.A.O’nın yıllarca Hukuk Baş müşavirliğini ve Gemi Yapı Meslek Lisesinde Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yapan Sedattin Serezli ilerleyen yaşına rağmen toplantıya katılması katılımcıları çok mutlu etti ve alkışlarla karşılandı.

Haliç Tersanesi’nin unutulmaz dökümhane Baş Mühendisi Günnür Dikeç, Haliç Tersanesinde çalışanların fotoğraflarından oluşan fotoğraflarla Haliç Tersanesi içerisinde açtığı sergi ile herkesin takdirini kazanan Nihal Gündüz ve Gemi Yapı Meslek Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Ofluoğlu’da diğer katılımcılardı.

Toplantının ikici bölümünde Yaşam Koçu ve NLP Terapisti Hülya Konar yaptığı programla katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Dernek Başkanı Ali Can doğum günü olan Hülya Konar’a bir süpriz yaparak salona getirdiği pasta ile doğum günü kutlandı.

Toplantı yine  Dernek Başkanı Ali Can’ı yaptığı teşekkür  konuşması ile kapandı.

Editör: TE Bilişim