Denizden gelen hortum korkuttu

Alanya'da dün akşam saatlerinde bastıran yağmur ve fırtına hayatı felç etti. Fuğla açıklarında denizden başlayan hortum, Ulusoy Aspendos Oteli'ne büyük hasar verdi. Plajda bulunan tüm şezlongları havaya uçuran, dev ağaçları kökünden söken hortum Avsalar Beldesi çarşı içinde yok oldu. Olayda 4 turist hafif şekilde yaralandı.

Alanya'ya bağlı Avsallar Beldesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen ve 2 dakika süren hortum hayatı felç etti. Hortum, önüne çıkan tüm engelleri yerle bir etti. Ulusay Aspendos Oteli'nin çatısını uçuran hortum, çarşı merkezindeki çok sayıda işyerine de zarar verdi. Otelin bahçesinde bulunan dev ağaçlar kökünden söküldü.

Denizden gelen hortum kıyıya yaklaştıkça büyüdü. Hortum görüntülerini ilk olarak otelde bulunan bir Alman turist çekti. Hortumun hızla ve büyüyerek yaklaşması üzerine Alman turist görüntüyü yarıda keserek kaçmaya başladı. Hortumun ilk vurduğu yer olan Aspendos Otel'de bulunan 4 turist cam kırıkları yüzünden yaralandı. Yaralılar, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralı Alman ve Avusturyalı turistlerin canlı casino hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Hortumun ardından otel görevlileri ve turistler birlikte çalışarak çevreyi temizledi. Turistler, hortumu "dehşet vericiydi" diyerek nitelendirirken, otel çalışanları hortumun önce yavaş geldiğini, sonra birden bire büyüyerek hızlandığını belirtti.


İHA

Editör: TE Bilişim