Denizdeki havalimanında bayram yoğunluğu

Türkiye ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nda, Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine, resmi açılışı 22 Mayıs'ta yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda bayram yoğunluğu olduğunu söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı'na inen ve buradan çeşitli illere giden uçaklarda, bayram ve öncesi için doluluk oranının yüzde 100'lere ulaştığını belirten Balkanlıoğlu, tatilini geçirmek isteyen vatandaşların havayolunu tercih ettiğini bildirdi. Uçaklardaki doluluk oranın bayram öncelerinde zaman zaman yüzde 70-80'lerde kaldığını dile getiren Balkanlıoğlu, "Şimdilerde uçaklardaki doluluk oranı yüzde 100'lere ulaşmış durumda. Bu oldukça sevindirici. Havalimanına ilgi her geçen gün artıyor" dedi.

Bayram öncesi ve bayram boyunca binlerce kişinin havalimanını kullanmasının beklendiğini kaydeden Balkanlıoğlu, "Böylelikle Ordu ve Giresunlu vatandaşlarımız, havalimanı açıldıktan sonra ilk bayramda, denizdeki havalimanını kullanarak memleketlerine gelmenin keyfini yaşıyor" diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu, ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara 'da yaşayan gurbetçilerin Ordu ve Giresun'a geldiğini, yurtdışı tarifeli seferlerin ise yıl sonu itibarıyla başlamasının beklendiğini belirtti.

- Yaklaşık 38 bin yolcu seyahat etti

Tarifeli seferlerin 22 Mayıs'ta başladığını anımsatan Balkanlıoğlu, şimdiye kadar Ordu-Giresun Havalimanı'nda 290 uçakla 37 bin 828 yolcunun seyahat ettiğini bildirdi.

Balkanlıoğlu, havalimanına inen 145 uçakla 19 bin 217 yolcunun geldiğini, kalkan 145 uçakla da 18 bin 611 kişinin çeşitli illere gittiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim