Denizde virüs alarmı

Yunusları öldüren virüs, kıyıya vuran 4 balinada da görüldü. ABD'li yetkililer, deniz canlılarının geleceği için salgının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

ABD hükümet yetkilileri, ülkenin doğu sahillerinde ölümcül virüs alarmı verdi... Şimdiye kadar 800'den fazla yunusun ölümüne neden olan virüsün, balinaları da etkilemesinden endişe duyuluyor. 1 Haziran 2013 tarihinden bu yana Massachusetts ve Georgia eyaletleri arasındaki sahil kıyılarına vuran 4 balinada aynı virüs tespit edildi.

Ölen balinalardan 3'ünün nesilleri tükenme tehlikesi altında olan kambur balina olduğuna dikkat çeken yetkililer, salgına çözüm arıyor. Morbillivirüs adı verilen virüsün memeli deniz canlılarında ölümcül hastalıklara neden olduğunu belirten yetkililer, salgının önüne geçmenin deniz canlılarının geleceği açısından çok önemli olduğuna vurgu yapıyor. 

İNSANA BULAŞMIYOR 

Virüsün yunus ve balinaların sindirim sistemlerini çökerttiği kaydedildi. Yetkililer virüsün insanlara geçme riskinin bulunmadığını açıkladı. Deniz memelilerinin sağlından sorumlu uzman Teri Rowles, "Aslında doğu sahillerine bu yıl için 14 ölü balina vurdu. Bunlardan sadece 4'ünde virüsü saptadık. Ama virüsün balinalar arasında yayılması tehlikeyi çok daha artırır" dedi. 

Editör: TE Bilişim