Filipinler'in güneybatısında motor bölümünde çıkan yangın sonucu denizde sürüklenen geminin tamir edildiği bildirildi.

Azamara Quest isimlinin geminin operatörü, geminin motor bölümündeki arızanın tamir edildiğini ve lüks yolcu gemisinin artık Malezya'ya doğru yol aldığını duyurdu. Azamara Quest'te dün çıkan yangında 5 mürettebat yaralanırken, makine bölümünde oluşan hasar sonucu motorlar devre dışı kalmıştı. Gemi denizde sürüklenirken, Filipinler donanması yardım göndermişti.

Filipinler Sahil Güvenlik Kuvvetleri sözcüsü Algier Ricafrente, geminde 590 yolcu ve 411 mürettebat bulunduğunu söyledi. Gemideki yolcuların çoğunluğunun Avrupalı ve Amerikalı turistler olduğu bildirildi.

Yangının geminin motor odasında çıktığı ve kısa sürede söndürüldüğü bildirildi. Olayda hiçbir yolcu zarar görmezken, 5 mürettebatın yaralandığı aktarıldı. Mürettebattan 4'ü dumandan etkilenirken, bir mürettebatın durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Ricafrente, geminin kaptanının kendilerine arızaların giderildiği ve artık yardıma ihtiyaçları olmadığı bilgisini verdiğini ifade etti. Filipinli yetkili buna rağmen yardım için gönderilen 3 Sahil Güvenlik Kuvvetleri gemisinin yolcu gemisine ülke sularından çıkana kadar eşlik edeceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim