İSVEÇ'ten Muğla'nın Bodrum İlçesi Bitez Beldesi'ne geçen hafta eşiyle tatile gelen 80 yaşındaki Stig Holger Akerlind, denizde şakalaşırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Stig Holger Akerlind'in cesedi savcının gelmesi için yaklaşık iki saat sahilde bekletilirken, diğer turistler güneşlenip denize girmeye devam etti.

İsveç'in Başkenti Stockholm'den geçen hafta 68 yaşındaki eşi Caroline Ida Akerlind ile Bodrum'un Bitez Beldesi'ne tatile gelen Stig Holger Akerlind, bu sabah kaldıkları otelden ayrılarak plaja gitti. Bitez Plajı'nda bir süre güneşlenen çift daha sonra denize girdi. Caroline Ida Akerlind bir süre yüzdükten sonra sahile çıktı. Stig Holger Akerlind bir süre daha yüzdükten sonra denizdeki diğer turistlerle şakalaşmaya başladı. 

Bir ara göğsünü tutan Stig Holger Akerlind iki büklüm olduktan sonra suyun yüzünde hareketsiz kaldı. Stig Holger Akerlind turistler tarafından hemen sahile çıkarılıp göğsüne masaj yapılırken, 112 Acil Servis'e haber verildi. Bitez Plajı'na gelen sağlık ekibinin muayenesi sonucu Stig Holger Akerlind'in hayatını kaybettiği anlaşıldı. Akerlind'in cesedi savcının gelmesi için yaklaşık iki saat sahilde bekletilirken, diğer turistler güneşlenip denize girmeye devam etti.

Akerlind'in cesedi daha sonra bir tabuda konularak otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Editör: TE Bilişim