İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİNDE “MESLEKİ ve KİŞİSEL  YENİ UFUKLARA DOĞRU” KONFERANSI DÜZENLENDİ.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte) 4. sınıf öğrencileri ve sorumlu öğretim görevlileri Dr. Özkan POYRAZ, MESLEKİ ve KİŞİSEL  YENİ UFUKLARA DOĞRU  konulu konferans’ta  Kaptan Alper GERGİN’i konuk ettiler.

Yönetim ve Emniyet Kültürü konularında çalışmaları bulunan Kapt.GERGİN, konferansta Denizcilik alanında mesleki  başarının toplumsal ve bireysel anlamı, Bireysel Başarı Üçgeni  olarak  BİLGİ-TECRÜBE-ENERJİ’nin yaşam içinde değişimi, Denizde çalışma performansının kontrolü ile yapılabilecek aktif ve latent hataların analizi,  Denizcilikte Takım Çalışma Kültürüne  Antropolojik Bakış  ve Liderlik Teorileri, adil kültür ve yerleştirilmesi için gereklilikler konularında ayrıntılı bilgilendirmeler yaptı.

Konferans sonunda, Dr. Özkan POYRAZ,  Kapt.Alper GERGİN’e teşekkür ederek, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerini sadece STCW Sözleşmesinin belirlediği şekilde denize hazırlık müfredatıyla sınırlı olarak  eğitmediklerini, bununla beraber risk yönetimi, kök sebep analizi, toplam emniyet ve kalite yönetimi gereksinimleri ile  adil kültürü yerleştirme bilincine sahip birer sistem mühendisi olarak eğitmeye çalıştıklarını bildirdi.

Bu kapsamda Kaptan Alper GERGİN’in Denizcilik Hayatının Analizi Mesleki Uğraşın Genel Mutlulukla Birlikte Değerlendirilmesi konusunda farkındalık yaratıcı bir konferans verdiğini belirterek, konferansa katılan her öğrencinin hayatının yaşayana özel olarak çıkarılan sonuçların da bireysel farklılıklar, hayatın değişik akışı ve zaman(nesil) farkı sebebiyle mutlaka farklı olabileceğini, konferansın amacının Kaptan GERGİN’in vurguladığı gibi bilgi paketi vermek değil, farkındalık yaratmak olduğuna işaret etti. 

Editör: TE Bilişim