DENİZCİLİK ZİRVESİ İÇİN ADIM ATILDI… EMD İZMİR ŞUBESİ, DTO İZMİR’İ ZİYARET ETTİ…

Denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması, sektörde yaşanan değişimlerin izlenebilmesi amacı ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi tarafından ‘Denizcilik Zirvesi’ oluşturulacak. Sektörün önde gelen yetkililerinin katılacağı Denizcilik Zirvesi’nde sektörde yaşanan değişimler, bölge adına acil ihtiyaç olan tersane konusu ve denizcilik ile ilgili çeşitli konular ele alınacak. 2007 yılı içerisinde gerçekleşecek olan zirveye, Türkiye genelinden katılım olması planlanıyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, denizcilik ile ilgili tüm etkinliklere destek verdiklerini, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nden gelen ‘Denizcilik Zirvesi’ ile ilgili teklifin kendilerini mutlu ettiğini ve en kısa sürede konu üzerinde çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

EMD İZMİR’ İN ZİYARETİ…

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Alp, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Şahin ile Mete Tamer Omur, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh’u ziyaret etti.

Denizcilik sektörüne yönelik çalışmaların ele alındığı ziyaret sırasında İzmir’de ‘Denizcilik Zirvesi’nin oluşturulması yönünde adım atıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Dologh, 2004 yılından bu yana canlılık yaşanan sektörde bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

Dologh, “Denizcilik sektöründe yaşanan gelişim ile yazılı ve görsel basının sektöre ilgisi bizleri mutlu ediyor. Artık gazetelerin ayrı denizcilik sayfaları oluyor. Sektör ile ilgili dergilerin sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Sedat Alp ise, İzmir Şubesi olarak çeşitli sektörler ile geniş katılımlı toplantılar düzenlemeyi amaçladıklarını, ziyaret sırasında ayrıca, EMD İzmir Şubesi üyelerine denizcilik sektörü hakkında bilgi verilmesi amacı ile seminer düzenlenmesine karar verildiğini dile getirdi.  

Kaynak: Nuran CAN

Editör: TE Bilişim