Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencileri Zeki Şimşek, Rabia Abi, Dilara Gül ve Emrah Uysal, Gemlik Denizcilik Topluluğu organizasyonunda 7’den 77’ye Temiz Deniz Projesi kapsamında Gemlik’te bulunan Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası Gazi İlköğretim Okulu Anasınıfını 1 Kasım 2016 tarihinde ziyaret etti. Denizcilik mesleği, çevre temizliği önemi, deniz kirliliği ve denizleri neden temiz tutmamız hakkında anasınıfı öğrencilerine eğitici – öğretici bir sunum yapıldı. Anasınıfı öğrencileri ile birlikte kağıttan yapmış oldukları tekneleri öğrenciler ile birlikte boyayıp ve sınıfta suda yüzdürdüler. Daha sonra Anasınıfı Öğrencileri Hayallerinde ki gemi resimlerini çizip, deniz ve liman öğrencileri ile paylaştılar.

Minikler: ‘’Doğayı Temiz Tutalım’’ Sloganı ile sevinç ve mutluluklarını Deniz ve Liman Öğrencileri ile paylaşıp etkinliği sonlandırdılar.

Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. E. Murat TACAR Gemlik Denizcilik Topluluğu olarak yıllardır anasınıfı öğrencilerine denizcilik mesleğini ve denizi temiz tutmamız gerektiği ile ilgili sosyal sorumluluk çalışması yaptıklarını ve bu yıl Gemlik’te bulunan tüm ana okullarına öğrenciler ile birlikte sunum yapmaya devam edeceklerini belirtti. Denizlerimiz temiz tutulmasının eğitim ile farkındalık oluşturularak yapılabileceğini belirten Tacar geleceğin annelerine babalarına bu yaşlarda eğitim verilip farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim