“Kadın ve Denizcilik” Oturumlarında Denizcilik Sektörüne Kadınların Katkısı Tartışıldı


Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 13-16 Ekim 2009 tarihleri arasında düzenlenmekte olan Uluslararası Multidisipliner Kadın Kongresi kapsamında yer alan "Kadın ve Denizcilik" oturumu 14 Ekim 2009 günü Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

DEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi'nce Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 75. yılında "Değişim ve Güçlenme" teması ile düzenlenen kongreye, yurt dışı ve yurt içinden 800 akademisyen, politikacı ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı, 18 ana konu ve 175 alt başlık altında Türkçe, İngilizce ve Almanca bildiriler sunuluyor.

Kongrenin ana konularından birini oluşturan ve Prof. Dr. A. Güldem Cerit'in Ulusal Düzenleme Kurulu üyesi olarak tema sorumlusu olduğu "Kadın ve Denizcilik" alanındaki bildiriler 2 oturumda tartışıldı. 1. oturumun Başkanlığını Prof. Dr. Hakkı KİŞİ, 2. oturumun başkanlığını ise ABD Kingspoint Denizcilik Akademisi Profesörlerinden kongrenin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Jane Brickman yaptılar.  "Kadın ve Denizcilik" temalı oturumlarda denizcilik sektörüne kadınların katkılarının ve denizde çalışma koşullarının zorluklarının tartışıldığı aşağıdaki bildiriler sunuldu.

Sunumlar


A. Güldem Cerit ve DEU Zabit Adayları: “Female Students in Higher Maritime Education: A case of Izmir”

Jane Brickman (USMMA): “Sailing Commercially: Women Tell Their Stories”

Mehmet Yücel Karlıklı (İstanbul Üniversitesi): “The Preferences Made by Women during their Higher Education: The Case of İstanbul University”

Onur Sabri Durak (İstanbul Teknik Üniversitesi): “New Era, Women on Board a Ship Women's Rights who are Working on Board”

Serdar Kum, Tanzer Satır, Munip Baş, Cemil Yurtoren (İstanbul Teknik Üniversitesi): “Experimental Study on Gender Differences by Utilising Bridge Simulator”

Ann Sanborn, Victoria Ripley (USMMA): “A Practical Guide to Training and Recruiting Seagoing Women”

Şadan Kaptanoğlu, Reza Ziarati, Taner Albayrak (Piri Reis Üniversitesi): “Women in Maritime Business”

 

Editör: TE Bilişim