Kardeşlerinden 2008'de ayrıldıktan sonra kurduğu Yılmaz Ulusoy Holding'le turizm, denizcilik, inşaat ve enerji sektörlerine odaklanan Yılmaz Ulusoy, özellikle denizcilikte büyük yatırım kararı aldı. Bu yıl 4 gemi ile denizcilik sektörüne yönelen Yılmaz Ulusoy, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu alana 500 milyon dolar yatırım yapacak.

"32 yıldır denizdeyim ve en iyi bildiğimiz iş denizcilik olduğu için de bu alana büyük yatırım kararı aldım" diyen Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, "Ulusoy Denizcilik'in 10 tane şirketi var. Bu şirketlerin yüzde 20 ortağı ve idare meclis başkanıyım. Bunun yanı sıra Yılmaz Ulusoy Holding için 57 bin tonluk 4 adetkuru yük gemisi siparişi verdim. 150 milyon dolarlık bu gemiler yılın son çeyreğinde gelecek. Denizde 5 yıl içinde 12 gemilik bir filoya sahip olarak bu alana 500 milyon dolar yatırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Enerjide 5 yılda 100 MW'a çıkacak

Holdingin ikinci büyük yatırımı ise enerjiye oldu. Trabzon Sürmene'de yapımı süren hidroelektrik santralini eylül ayında faaliyete geçireceklerini aktaran Ulusoy şu bilgiyi verdi:"35 milyon dolarlık bu yatırımın kapasitesi ise 14 MW olacak. Ayrıca
Aydın'da bir RES projesi, Trabzon'da Maçka ilçesinde yine HES üzerine çalışmamız devam ediyor.Enerjide hedefimiz 2015' e kadar kapasiteyi 100 MW'a çıkarıp, 250 milyon dolarlık yatırım yapmak."

İnşaatta her yıl yüzde 100 büyüme hedefi

Yılmaz Ulusoy, yeni kurduğu holdingte inşaat yatırımlarını ise konuta yönlendirdi. İnşaattaki ilk işinin babasının 14 yaşındayken kendisine verdiği 5 katlı apartman projesi olduğunu söyleyen Yılmaz Ulusoy,inşaata yabancı olmadığını dile getirdi. Bunun dışında Ulusoy Holding döneminde kurulan inşaat şirketininkendi binalarını yaptığını aktaran Ulusoy, Yılmaz Ulusoy Holding'le birlikte konut alanında da faaliyet göstermeye başlayacaklarını kaydetti. Ancak inşaatta büyüme hedeflerinin mütevazi olacağını aktaran Ulusoy, "Bu yıl Yılmaz Ulusoy Holding olarak mayıs ayında Kağıthane'de 70 dairelik bir konut projesine başlayacağız. Bunu 1 yılda tamamlayacağız. İlkini 70 yapıyorsak ikinci projeyi 150, üçüncü projede ise 300 konut yapmak istiyoruz. Bu alanda yere sağlam basmak istiyoruz. Konutta her yıl 100 büyüyüp 5. yıl sonunda 900 konut yapmış olacağız. Daha çok orta gruba yönelik konut yapacağız" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim