Denizcilik sektörü, bir çok başarıya imza atan Binali Yıldırım'ın yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na geri gelmesini bekliyor. 

Özellikle Binali Yıldırım,  İsmet Yılmaz'ın Denizcilik Müsteşarlığı döneminde ve daha sonra da Suat Hayri Aka'nın Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde olduğu gibi, pek çok denizci kökenli kişiye bürokraside görev vermiş, Türk Bayrağının  Paris Mutabakatında kara listeden önce gri listeye, daha sonra da Beyaz Listeye geçilmesi bu kadroların girişimleri sonucu  mümkün olmuştu.

ÖTV'siz yakıt gibi bir çok önemli projeye imza atılmış; İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğrenci Yurdu'na katkılarından dolayı "Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu" adı verilmişti.

Dünya genelinde devam etmekte olan krizden dolayı sıkıntılı günler geçirmekte olan sektör, yeniden Binali Yıldırım'ı iş başında görmek dileğinde.

Konuyla ilgili Kaptanhaber'e açıklama yapan Transbosphor Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Mustafa Can; şunları söyledi: 

"Binali Yıldırım neden tekrar Ulaştırma Bakanı olmalı?  Siyasetin sempatik karakteri Binali Beyin  Ak Parti’nin  01 Kasım Demokrasi Zaferinden sonra Kulislerde heyecanla ismi geçmeye başladı. Neden olmalı; sorusunun cevabı saymakla bitmez. Bunların bence  en önemlileri ise  Karayollarındaki Bölünmüş yol uygulamaları, Denizcilik alanında önemli Reformlar yapmış olması, Türkiye’de İnternet altyapısını kuvvetlendirecek proje geliştirip ülkenin İnternet Kullanım oranını gözle görününür  oranda artması, yabancı bayraklı yat problemini çözmüş olması,  Türk halkını uçakla tanıştırması, Siyah bayraktan beyaz beyaz bayrağa ekip kurarak geçilmesi , yarım kalan ve planlanan mega projelerin gerçekleşmesi ki bunlardan birtanesi bile tekrar bakan olması için gerekli sebeptir. Bugünkü Teknolojik ve Ulaştırma anlamında ütopik atılımların mimarı ve uygulayıcısı olan Binali Yıldırım'ın’ın tekrar Ulaştırma Bakanı olmasıyla birlikte sektörlerin moral dopingi alarak uçuşa geçeceği ve kısa sürede rahatlayacağı öngörüsü oluşmuştur. Ayrıca son günlerde gündeme gelen kılavuzluk römorkörcülük hizmetlerinde de onun döneminde kararlı ve dengeli bir gidiş vardı. Sanıyorum sektörde büyük bir kesim benimle aynı görüştedir. Binali Bey'i geri istiyoruz".

Editör: TE Bilişim