Bazı bakanlıklara yapılan yeni atamalar

Bazı bakanlıklara ait atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğüne Cemil Bağlama getirildi.

Gaziantep İl Müftülüğüne, Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut, Trabzon İl Müftülüğüne, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Veysel Çakı atandı.

Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyeliklerine, Büyükelçi, Bakanlık Müşaviri Numan Hazar, Büyükelçi, Bakanlık Müşaviri Mehmet Bahattin Gürsöz, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne, Güvenlik İşleri Genel Müdür Yardımcısı Elçi Aydın Adnan Sezgin atandı.

Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Hasan Can, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcılığına Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya (Yukarıda), bu suretle boşalacak Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcılığına Ömer Coşkun (Aşağıda) atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Elazığ Bölge Müdürü Hüseyin Aşçı, görevden alındı, yerine Ali Uyar getirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına Ahmet Özyanık, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Recep Kaşan atandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) bu görevi vekaleten yürüten Mustafa Kaplan atandı.

Devlet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret, Maliye, Tarım ve Köyişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ait atama kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, KOSGEB Başkanlığına bu görevi vekaleten yürüten Mustafa Kaplan atandı.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter yardımcılıklarına, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Daire Başkanı Ahmet Yücel ve Faik Hasip Burak Erdenir getirildi.

Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanlığına, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Adem Karabayır atandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğüne, Sinop İl Müdürü Sıddık İpek'in, bu suretle boşalacak Sinop İl Müdürlüğüne, Isparta İl Müdürü Mücahit Yeşil'in atanması kararlaştırıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına Başmüfettiş Ayhan Karaca, Bakanlık Müşavirliğine de İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yusuf Yeşilbağ atandı.

Kilis İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Erzurum İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hikmet Ağ getirildi.

Bu arada Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Boynukalın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeleri Mühendis Albay İbrahim Ceylan ve Tümgeneral Adem Huduti de görevlerinden alındı. Ceylan'dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine Doktor Yüksek Mühendis Albay Erdal Torun, Huduti'den boşalan yönetim kurulu üyeliğine de Tümgeneral Orhan Akbaş getirildi.

Editör: TE Bilişim