DENİZCİLİK EĞİTİMİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

Denizcilik eğitimi veren kurs niteliğindeki eğitim kurumlarına üniversite mezunları ile aynı düzeyde yeterlik belgesi verilmesine kapı açan ve bu nedenle; "Üniversitelerin haksız rekabete tabi tutularak kalitesinin düşmesine yol açacağı ve genelde Denizcilik Eğitimini kalitesinin düşeceğine neden olacağı" savıyla ilgili meslek kuruluşlarınca yoğun eleştirilere maruz kalan Kanun Tasarısı; Denizcilik Müsteşarlığı'nın ısrarı ve Deniz Ticaret Odası'nın desteği ile TBMM Eğitim, İmar ve Ulaştırma kamisyonunda görüşülerek kabul edildi.   

Denizcilik Eğitiminde Özel Kurslar Betmatik her seviyede eğitim vermelerini olanak sağlayacak Kanun Tasarısı için komisyon toplantısı Bugün saat 11:00'de TBMM yapıldı.

Komisyon toplantısına 24 Milletvekili ile birlikte Denizcilik Müsteşarlığı ve DTO yetkilileride katıldı. Ayrıca DEFAMED Başkanı Kaptan Atilla Kocataş'ta izleyici olarak katıldı.      

Komisyon 16'sı  AK parti, 8'i CHP'li olmak üzere 24 Milletvekilinden oluşuyor.  Komisyon başkanlığını AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa DEMİR yaptı.

Denizhaber.com  

Editör: TE Bilişim