Denizcilik eğitimi veren kurs niteliğindeki eğitim kurumlarına üniversite mezunları ile aynı düzeyde yeterlik belgesi verilmesine kapı açan ve bu nedenle; "Üniversitelerin haksız rekabete tabi tutularak kalitesinin düşmesine yol açacağı ve genelde dDenizcilik Eğitiminin yozlaşmasına neden olacağı" savıyla ilgili meslek kuruluşlarınca yoğun eleştirilere maruz kalan Kanun Tasarısı; Denizcilik Müsteşarlığı'nın ısrarı ve armatörlerin söz sahibi olduğu Deniz Ticaret Odası'nın desteği ile Ulaştırma Komisyonu'na kadar gelmiş bulunuyor.

   Denizcilik Eğitiminde; ÖZEL KURSLARIN  her seviyede eğitim vermelerini olanak sağlayacak söz konusu Kanun Tasarısı için komisyon toplantısı aslında 23.12.2004 Perşembe gününe planlanmıştı; ancak o tarihte toplanan komisyon toplantıyı çeşitli nedenlerle erteledi.

Betsmove 0cm 0pt">    Ertelenen toplantı 06.01.2005 Perşembe günü (Yarın) saat 11.00 de TBMM’de “İmar ve Ulaştırma Komisyonunda” görüşülecek.

    Komisyon 16'sı  AK parti, 8'i CHP'lki olmak üzere 24 Milletvekilinden oluşuyor.  Komisyon başkanlığını AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa DEMİR yapıyor.

    Komisyonu teşkil eden diğer birimler, Denizcilik Müsteşarlığı, Deniz Ticaret Odası; YÖK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı.

    İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği ise bu toplantıda dinleyici olarak bulunacak komisyon başkanlığının gerek duyması halinde derneğe söz verilebilecek.

     Denizcilik Müsteşarlığı ve DTO’nın bu toplantıda en üst düzeyde temsil edileceği ve kanun tasarısının komisyondan geçmesi yönünde görüş bildireceği tahmin edilmektedir.

     Toplantıya kimlerin katıldığı ve hangi yönde nasıl savunma yaptıkları ve tüm gelişmeler daha sonra Denizhaber okuyucularına ulaştırılacak.

Editör: TE Bilişim