Denizcilik Eğitim Konseyi  Toplandı

8 Mayıs 2011 tarihinde Denizcilik Eğitim Konseyi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nin ev sahipliğinde YTÜ'de gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ev sahipliğinde 29 Mayıs 2011 tarihinde 4 yıllık Denizcilik Eğitimi veren  Fakülte ve Yüksek okulların bir araya gelmesiyle oluşturulan Denizcilik Eğitim Konseyi’nin 6.Toplantısı yapıldı. Toplantıya Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan Naiboğlu, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Deniz İşleri Dairesi Başkanı Cem Erdem, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Sayın Cemalettin Şevli, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Konseye üye Fakülte ve Yüksekokulların Dekan ve Müdürleri ile çok sayıda denizcilik alanındaki öğretim elemanları katıldı. Toplantıya yeni kurulan Balıkesir Üniversitesi Denizcilik Fakültesini temsilen Prof. Dr. Ramazan Yaman ilk defa katılarak DEK üye sayısı 12’ye ulaşmış oldu.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bahri ŞAHİN, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail YÜKSEK ve Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan NAİBOĞLU'nun açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmüştür.

1.      Bologna süreci, MÜDEK ve IMO kapsamında ‘Denizcilik Eğitimine Yönelik Ulusal Kalite Güvence Sistemi’nin hazırlık çalışmaları ve kapsamının görüşülmesi (STWC 2010 değişiklikleri dahil)

2.      STCW 2010 değişiklilerine göre müfredat değişikliğinin görüşülmesi (Stajın 12 aya çıkarılması, Elektroteknik Zabitliği vb.).

3.      Denizcilik alanındaki yeni Doçentlik kriterlerinin değerlendirilmesi,

4.      Ulusal Denizcilik Kongresi düzenlenmesiyle ilgili görüşlerin alınması,

5.      DEK Çalışma Esasları Taslağı’nın görüşülmesi,

6.      DEK’in yapacağı faaliyetlerle ilgili ‘5 Yıllık Strateji Belgesi’nin oluşturulması.

7.      Ortak Web Sayfası’nın oluşturulması.

Gündem maddeleri çok detaylı olarak tartışılmış, DEK Çalışma Esasları oluşturulmuş, STCW 2010 değişikliklerini detaylı olarak incelemek ve bununla ilgili mevzuatı oluşturmak için ayrıca bir çalıştay düzenlenmesi, Denizcilik Eğitiminin mevcut durumu, geleceği ve stratejilerini oluşturmak için 2012 yılı içinde bir arama konferansı düzenlenmesi, Denizcilik Eğitiminde Akreditasyon ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere Denizcilik Eğitimi Kalite Geliştirme ve Güvence Sistemi Çalışma Grubunun oluşturulması gibi önemli kararlar alınmıştır.

 

Bir sonraki DEK Toplantısının Şubat 2012 ‘de Zirve Üniversitesi, Gaziantep’te yapılması kararlaştırılmıştır.

Editör: TE Bilişim