Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) Toplantısı İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İÜ-DUİM) ev sahipliğinde Bodrum’da yapıldı. Toplantıda Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi de Dekan Prof. Dr. İsmet balık tarafından temsil edildi.

Bu yıl 26-27 Ekim 2015 tarihlerinde Bodrum Kefaluka Resort Hotel’de toplanan Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK); eğitim, öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerinin ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürülmesini sağlamak, üye kurumları arasında işbirliğini sağlamak, ilgili alanda Üniversitelerarası Kurul’a görüş bildirmek, denizcilik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de denizcilik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, yükseköğrenim düzeyinde Türk denizcilik eğitimini bilimsel kriterlere göre layık olduğu seviyeye ulaşması için gerekli faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştu.

Toplantıda Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık da yaptığı sunumda fakültenin yayın organı olarak ilk sayısı yayınlanan Journal Of Maritime And Marine Sciences’in tanıtımını yaparak, konsey üyelerinden yayın ve hakemlik konusunda destek istedi. 

Editör: TE Bilişim