Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, sadece 6 mühendislik alanında doçentlik için yurt dışı araştırma şartı getiren uygulamanın Danıştay tarafından iptal edildiğini açıkladı. Doçentlik için yurt dışı araştırma koşulu iptal edilen 6 alandan 3'ü denizcilikle ilgili...
 
Hanefi Bostan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "2010 döneminden itibaren geçerli olan 'asgari ölçütler' adı altında doçentlik başvurusu için 12 temel alan belirlenmiştir. Bu temel alanlardan mühendislik temel alanı içerisindeki 23 mühendislik alanından 6'sı için (Gemi Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Nükleer Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Mühendislik Bilimleri) en az 6 ay olmak şartıyla yurt dışında kendi alanı ile ilgili araştırma yapmış olma koşulu getirilmiştir.' denildi.

Açıklamada, "Bazı bölümlere yurt dışı şartının getirilmesinin Anayasa'daki eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle sendikamız tarafından Danıştay nezdinde dava açılmıştır. Dava neticesinde yapılan bu uygulamanın fırsat eşitliğini zedelediği ve atama yapılırken idarelerin tercih nedeni olabilecek koşulların doçentlik sınav başvurusu için asgari ölçüt olarak öngörülmesinin mümkün olmadığı gerekçesi ile Danıştay 8. Dairesi tarafından 2010/3048E, 2013/3689K sayılı dosya ile iptaline karar verilmiştir. İlgili doçent adaylarına önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilişim