Denizcilik devi IBTYO ile İMKB’de  
   
 
Denizcilik, gemi ve lüks yat, inşaat ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren VBG Holding, IBTYO ile borsaya girdi

İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı (IBTYO), denizcilik, gemi ve lüks yat, inşaat ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren VBG Holding’in oldu. İnfo Yatırım, 27 Aralık 2011 tarihinde, şirketin imtiyazlı paylarının satışına ilişkin VBG Holding ile görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Satış görüşmeleri bugün sonuçlandı. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (‘KAP), şu açıklama yapıldı:

"VBG Holding A.Ş ile yapılan görüşmelerin sonucunda kurucu şirket İnfo Yatırım A.Ş 'nin sahip olduğu %0,50 oranındaki 50.000 adet A Grubu imtiyazlı payların 1.000.000 TL bedelle VBG Holding A.Ş 'ye satılması konusunda anlaşılmış olup sözleşme 28/12/2011 (bugün) tarihi itibari ile imzalanmıştır.

A Grubu Yönetim Kurulu seçiminde imtiyaza sahip hisse senetlerin devir işlemleri 05/04/2007 tarih ve 13/404 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu onayına tabidir"

2005 yılı ortasında halka açılan IBTYO’nun piyasaya değeri 14.5 milyon lira seviyesinde. Ağustos ayında hisse fiyatı 0.50 lira seviyesinde olan şirketin hisseleri yılın son günlerinde 1.40-1.50 lira aralığından el değiştiriyor.

VBG Holding ise kurulduğu 2001 yılından bugüne denizcilik sektörü, gemi ve lüks yat inşaat sektörü, akaryakıt sektöründe gerçekleştirdiği ortaklıklarla faaliyetlerini sürdürüyor.

VBG Denizcilik, Ansa Enerji, Doğusan Tersanesi, Suu Otel Bodrum ve Catodon VBG Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler.

3 yıl önce faaliyete geçen ve Yalova’da kurulan tesisleriyle Doğusan Tersanesi, 40 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 15 bin metrekare kapalı alana sahip, yüksek kapasite ve modern bir tersane.

Şirketin en önemli iş kolu gemi inşası. İştiraklerinden VBG Denizcilik Sanayi Ticaret, gemi inşası, işletme ve kiralaması gibi alanlarda hizmet veriyor. Şirket, modern kimyasal ve petrol tankerleri üretiyor.

Ansa Enerji Yatırım ise İzmit Derince Limanı içinde 100 bin metreküp izni olan, lisanslı bütün akaryakıt şirketlerine depolama hizmeti veriyor.

Şirketin turizm alanındaki yatırımı Suu Otel ise Bodrum yarımadasının en güzel yeri Türkbükü’nde Hebil Koyu’nda bulunuyor.

Şirketin Catodon markası altında ürettiği lüks yatlar ise özellikle zengin işadamları tarafından tercih ediliyor.

VBG Holding, son olarak halka açık IBTYO’yu satın alarak borsaya giriş yaptı.


 
 

Editör: TE Bilişim