KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI KUTLANIYOR

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet ve Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa anıtları önünde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Anıtı'ndaki tören, İstanbul Valiliği, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurumların yetkililerinin anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Vali Muammer Güler adına anıt özel defterini imzaladı.

Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı'nda düzenlenen tören de, anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, bayramı kutlayarak, Türkiye'nin dünya devletleri arasında başta ekonomi olmak üzere her alanda ilk 10'a girmesini hedeflediklerini söyledi.

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel de, 1 Temmuzun bu yıl son kez Kabotaj Bayramı adıyla kutlandığını, önümüzdeki yıldan itibaren "Denizcilik Bayramı" olarak kutlanacağını ifade ederek, bugünün 80 yıldır bayram olarak kutlandığını ama bu süre zarfında denizcilikte istenilen düzeye gelinemediğini söyledi.

Deniz Yarbay Caner Akman da, denizin ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirterek, denizi iyi kullanan ülkelerin yakaladıkları başarılara işaret etti.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Uğur Yiğit, konuşmaların ardından anıt şeref defterini imzalandı. Katılımcılar daha sonra, anıtın yakınındaki Barbaros Hayrettin Paşa'nın kabrini ziyaret etti.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından da Ahırkapı Parkı Deniz Şehitleri Anıtı'nda tören düzenlendi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim