DENİZCİLİĞİN EVRİMSEL MOLEKÜLER YAPISI   Dünya denizcilik tarihinin başlangıcından günümüze kadar süregelen evrensel gelişiminde ve bilim ve teknolojik performans derecesinde ortaya çıkan deniz kültür tortusunun farklı dönemleri içeren kazanım değer

DENİZCİLİĞİN EVRİMSEL MOLEKÜLER YAPISI
 
Dünya denizcilik tarihinin başlangıcından günümüze kadar süregelen evrensel gelişiminde ve bilim ve teknolojik performans derecesinde ortaya çıkan deniz kültür tortusunun farklı dönemleri içeren kazanım değerleri, o ulusun gerçek denizci kimliğinin ulaştığı boyutların belirlenmesinde aktif rol oynar.

Denizciliğin evrimsel moleküler yapısındaki ayrıntıları, farklılıkları, değişimleri ve rekabetçi anlayışı belirleyen kavramlar topluluğu ve bunların bileşenleri, ona verilen değer ölçütlerinde uluslar arası anlam ve önem kazanır. Denizciliğin varoluşunu tarih kitaplarında genişliğine ve derinliğine incelediğinizde onun bilim ve teknoloji ile olan yakın birlikteliğinin bilincinde olduğunu gözlemlersiniz.

işgienişeDenizciliğin sektörel anlamda varoluşunun imgeleri olan sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin yanı sıra onu çağdaşlık seviyesine taşımada itici güç olarak sahneye çıkacak olan teknolojik kalkınma bilime, bilim araştırma ve geliştirmeye, araştırma ve geliştirme ise sahip olunan bilgi rezervlerinin dış politik baskıların ezici dayatmalarından ve iç siyasetin sentetik yönetim anlayışının salvolarından uzak özgürce yapılmasına bağlıdır. 

Kabul görmemiş bireyselcilik kültürünün sosyal ve toplumsal ilişkileri  dışlayan bencilleşmiş egosunun ilkel boyutlardaki  tasarımları, denizcilik sektörünün bütün ihtisas dallarında istenmeyen görüntüleri sahneye taşımaya yetecektir.
 
Denizcilik sektöründe siyasi, politik, sosyal, kültürel ve ekonomik kontrol güçlerinin denetiminde ve iradesinde şekillenerek varlığını yanlışları ve doğruları ile birlikte kabul ettiren deniz turizmi, standartlaştırıcı, düzenleyici ve uygulayacağı normlarının karakteristik  özellikleri ile misyonuna çok boyutlu bir anlayış getirmiştir. 

Uzlaşmacı, rekabete açık ve paylaşımcı fonksiyonlarının bilim ve teknolojinin yaratıcı gücü ile örtüşme oranı, onun kendi alanında sergileyeceği başarıda belirleyici rol oynayacaktır.