Gemi-Yat İnşa, Savunma Sanayi ve Uluslararası Deniz Ticareti konularını kapsamlı olarak okurlarıyla buluşturmayı hedefleyen 7 DENİZ Dergisi, sırtını denize dönmeyenlerin yeni tutkusu olacak.

20 yıl DÜNYA Gazetesi’nin yazıişlerinde çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra, emekliliğinden önceki son 7 yıl DÜNYA’nın deniz ticareti ve lojistik eki PERŞEMBE ROTASI’nı yöneten Selçuk Onur, bundan böyle 7 DENİZ’in rotasını belirleyecek. Vira ve Deniz Ticareti Dergisi’nde uzun yıllar denizcilik sektörüne hizmet eden İbrahim Kocamış da, artık enerjisini Selçuk Onur ile kurdukları 7 DENİZ için harcayacak.

NİÇİN 7 DENİZ?

Ortaçağ Avrupası ve Arap Edebiyatı’nda Yedi Denizler diye geçen denizler kümesi. Aslında 7′den fazla olan bu denizlere yedi denizler denmesi, İngilizce’de 7 anlamına gelen “Seven” sözcüğüne benzeyen ve “birkaç” anlamına gelen “Several” kelimesi ile ilişkilidir.

Ayrıca, Kuran’ın lokman suresinin 27.ayetinde geçmektedir.”Eğer Allah’ın kelimelerini yazmak üzere, dünyadaki ağaçlar, kalem olsaydı ve denizlere de yedi deniz daha katılıp bütün onlar da mürekkep olsaydı, bunlar tükenir yine de Allah’ın sözleri tükenmezdi” diye açıklanıyor.

7 DENİZ’DE NELER OLACAK?

Dergiyle ilgili yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"Önce haber ve bilgi vermeyi hedeflediğimiz dergide, uzman görüşlerini de bulacaksınız. Denizcilik camiasının yakından tanıdığı bir danışma kurulunu göreceksiniz künyemizde. Derginin içeriğinde de gemiadamları ve armatörlerin istek ve talepleri; yan sanayideki gelişmeler; savunma sanayiindeki hamlelerimiz; deniz emniyetindeki son değişiklikler; denizcilik eğitimi; gemi inşa sanayi, limanlar, yat ve yelken dünyası, şehir içi ve dışı yolcu taşımacılığını bulacaksınız. Ayrıca, başarı öyküleri, sefer notları, piyasa tahminleri ve analizler yer alacak. Özellikle ilk sayımızda da yaklaşan DTO seçimlerinin sıkı takipçisi olacağız. Şubatın ilk haftasında görüşebilmek dileğiyle."

ŞUBAT Ayının ilk haftasında piyasaya çıkacak olan dergiye DenizHaber olarak biz de hayırlı olsun diyoruz.

Editör: TE Bilişim