Denizcilere Büyükelçilik Rezidansında davet

Yunanistan Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik  Posidonia fuarı nedeniyle Yunanistan'da bulunan Türk denizcilerine Büyükelçilik Rezidansında ağırladı.

Bu yıl 25. si düzenlenen Posidonia 2018 Uluslararası Gemicilik Fuarına katılan Türk denizcilerine Yunanistan Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik büyükelçilik Rezidansında akşam yemeği daveti verdi. Büyükelçi Çevik'in konukları karşıladığı davete GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu,İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Bayrak, İMEAK DTO Disiplin Komitesi Başkanı Bülent Dandin,İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve BİMCO Gelecek Dönem Başkanı Şadan Kaptanoğlu,   YA-SA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı, YA-SA Holding Ceo'su Erbil Özkaya,Link Gözetim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarı,ONURSAN DenizcilikYönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Onur, The Maritime Hause Ortakları Erhan Esinduy, Adem Kocadağ, Transbosphor Denizcilik Ceos'su Nuri Mert Can,Deniz Emniyet Derneği Başkanı Cahit İstikbal, armatörler ve denizciler katıldılar.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, Türk ve Yunan denizcilik sektörlerinin birbirlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu belirterek, "Bu bakımdan denizcilik sektörü, iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilebileceği alanlardan biridir." dedi.

Çevik, denizcilik alanında önde gelen fuarlardan 25'incisi düzenlenen Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı kapsamında Atina Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği ve Deniz Ticaret Odasına bağlı işadamlarının da katıldığı resepsiyonda Çevik, Türkiye'nin dünya denizlerinde kayda değer bir mevcudiyeti bulunduğunu söyledi.

Çevik, denizcilikte yakalanan atılım ile iş adamlarının Posidonia Fuarı'na da ilgisinin arttığına işaret ederek, bunun iş adamları tarafından Türkiye için katma değer yaratma arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türk ve Yunan denizcilik sektörlerinin birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip olduğuna dikkati çeken Çevik, "Bu bakımdan denizcilik sektörü iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilebileceği alanlardan biridir." değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen fuarda taşımacılık, gemi bakım ve inşa sektörlerinde yer alan yaklaşık 45 Türk firmasının yer aldığı Türk standı da yer alıyor.

Toplam 92 ülkeden 2 binin üzerinde şirketin yer aldığı Posidonia'ya, bu yıl 22 bin iş adamının katılması bekleniyor.

Yemek sonunda GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik'e bir anı objesi takdim etti.

Editör: TE Bilişim