DENİZCİLER SENDİKASI'NA KAYYUM

Türkiye Denizciler Sendikası'na kayyum olarak atanan Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, göreve başladı.

Türk-İş'e bağlı faaliyet gösteren Türkiye Denizciler Sendikası'nda yaşanan yolsuzluk, usulsüzlük ve görevi kötüye kullandığı yönünde ortaya çıkan iddiaların ardından kayyum olarak atanan Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, göreve başladı.

Necip Nalbantoğlu, Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanlığını ve Türkiye Denizciler Sendikasındaki kayyumluk görevlerini birlikte yürütecek. Pazartesi günü Türkiye Denizciler Sendikası yönetimini devralan Necip Nalbantoğlu, mahkeme kararıyla görevden alınan eski yönetim kuruluyla devir sırasında herhangi bir problem yaşamadığını belirtti.

Mahkemenin kendisini kayyum olarak atamasının ardından görevden alınan sendika yönetimini arayarak görevi devralmak istediğini belirten Nalbantoğlu, "8 Haziran 2009 tarihi itibariyle herhangi bir problem yaşamadan sendika yönetimini devraldım. Hem görevden alınan yönetim kurulundaki arkadaşlar hem de yolsuzluk dâvası açıp kayyum atanması kararını aldıran sendika üyelerinin mahkemenin yaptığı görevlendirmeden memnun kaldığını görüyorum. Bu durumdan büyük bir memnuniyet duydum" dedi.

Türkiye Denizciler Sendikası'nın biri Van'da, biri İzmir'de, dördü de İstanbul'da olmak üzere toplam 6 şubesi bulunuyor. Ocak 2009'da yayımlanan son resmi rakamlara göre 14 bin üyesi bulunan sendikanın aktif olarak aidatını ödeyen üye sayısının daha düşük olduğu tahmin ediliyor. Son genel kongresini 6 Nisan 2007 tarihinde yapan Türkiye Denizciler Sendikası kayyum atama kararını veren mahkeme hakiminin aksi bir karar almaması durumunda en erken üç yıl sonra yani 7-8 Nisan 2010 tarihinde genel kurula gidebileceği belirtiliyor. Sendika Kanununun öngördüğü bu takvimin işletilmesi halinde Ocak-Şubat-Mart 2010 tarihlerinde sendikanın şube kurulları yapılacak.

Editör: TE Bilişim