DENİZCİLER “EROL AĞABEY”İ SAYGIYLA ANIYOR

Denizcilerin çok sevdiği ‘Erol Ağabey’i Sümer Erol Çağlar, ölümünün birinci yılında denizciler tarafından sevgi ve saygıyla anıldı.

1987 yılında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin kurulmasında büyük emeği olan ve 2013 yılına kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde Şube Müdürlüğü ve Danışmanlık yapan Çağlar, geçen yıl 18 Ocak’ta hayatını kaybetmişti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’de denizcilerin yolunu Erol Çağlar’ın çizdiğini belirterek, kendilerinin de bu yolda ilerlediğini söyledi. Öztürk, “Erol Ağabey’in anıları bize ışık veriyor. O’nun Türk denizciliği ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi için yaptıkları hep aklımızda. Bize bıraktığı mirası, ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ hedefine emin adımlarla ilerleyerek büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

EROL ÇAĞLAR KİMDİR?

Sümer Erol Çağlar, 1933’te Sinop’ta doğdu. İlk ve ortaokulu bu ilde tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi ve 1952’de eski ismi ile Yüksek Denizcilik Okulu şimdiki adı ile İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne girdi. 1956’da makine bölümünden birincilikle mezun oldu. Bir süre gemilerde vardiya zabiti ve başmühendis olarak görev yaptı. 1961’de gemi hizmetinden ayrılarak şimdiki ismi ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri İzmir İşletmesi’ne Müfettiş Enspektör olarak göreve başladı. Baş Enspektör, Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra 1986’da kendi isteği ile emekli oldu. 1987 yılında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin kurulmasında büyük emeği olan Çağlar, 2006’da Şube Müdürlüğü görevinden ayrılarak, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı oldu ve bu görevini 2013 yılına kadar sürdürdü.

Evli, bir kız ve iki torun sahibi olan S. Erol Çağlar, 18 Ocak 2015’te aramızdan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim