Denizci Öğrenciler Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Denizci Öğrenciler Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı ve ardından Denizcilik Eğitimi Semineri’ni Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Barbaros Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da derneğin maddi durumu hakkında bilgiler verildi ve tüzük değişikliği oylanarak seçime geçildi. Seçim sonunda Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Burak Aşık Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Burak Aşık konuşmasında şu sözlere yer verdi.

Denizci Öğrenciler Derneği 1999’dan bu yana sürdürdüğü faaliyetlerde denizcilik öğrencileri arasındaki birliği, yardımlaşmayı sağlamış; öğrencilerin sorunları ile bizzat ilgilenmiş lise, önlisans, lisans ayrımı göz etmeksizin sorunlara çareler aramış ve bu kapsamda çalışmalar düzenlemiştir. Bugüne kadar 13 ulusal 1 uluslar arası olmak üzere 14 kongre düzenlemiş, altmışın üzerinde delegasyon ve sayısız semine imza atmıştır. 2010 yılında ise İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 5 kıtadan yaklaşık 400 yerli-yabancı denizciyi İstanbul’da buluşturarak adını Dünya’da duyurma başarısı göstermiştir. Faaliyetleri yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayan derneğimiz 2010 yılında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Denizkızı Kongresi’nin ardından 2013 yılı içerisinde Plymouth Üniversitesi’nde 2. Uluslararası Denizkızı Kongresi’nin hazırlıklarına başlamış olup gerçekleşecek olan bu kongrede kurulacak olan Dünya Denizci Öğrenciler Birliği’nin (WMSA)  kurucuları arasında yer alacaktır.

Bu faaliyetler ile 13 yıllık tarihinde DÖDER 3000’in üzerinde denizcilik öğrencisine hitap etmiş bir sivil toplum kuruluşu halini almıştır. Bu belirtmiş olduğum sayılar öğrenciler tarafından yönetilen bir sivil toplum kurulusunun ne kadar başarılı olduğunu herkese göstermektedir.

Kurulduğu günden bu yana tek hedefi denizcilik öğrencilerini tek çatı altında toplamak olan DÖDER bu ilkesinden asla vazgeçmeyecektir. Buradan açıkça belirtmek isterim ki; derneğimizin kapıları tüm denizcilik öğrencilerine sonuna kadar açıktır ve asla kapanmayacaktır. Denizci öğrenciler olarak okul zamanımızda birlik olup kenetlenerek Türk Denizciliğinin temellerinin sağlam atıldığını herkese gösterme arzusu içindeyiz.

Bugün bu görevi teslim alırken bu zamana kadar görevi layıkıyla yerine getirmiş geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarına teşekkürü bir borç bilirim.

Bugün onlardan devraldığımız bu gemiyi selametle varacağı limana ulaştırmak azmiyle çalışacağız. Genel kurulumuza geldiğiniz için tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tüm denizcilerimizin Pruvası neta rüzgarınız kolayına olsun.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Burak Aşık’ın konuşmasından sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Denizcilik Uzmanı Şakir Demirel ve Deniz Ticaret Enstitüsü Müdürü Oğuzhan Üçok’un katıldığı Denizcilik Eğitimi seminerine geçildi.

Seminerde Oğuzhan Üçok öğrencilere kariyer planlaması hakkında bilgiler vererek, çalışabilecekleri alanlar hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Seminerin 2.oturumunda ise Şakir Demirel öğrencilerin değişen gemiadamları yönetmeliği hakkındaki sorularını cevapladı. Katılımcılara plaket verilmesinin ardından etkinlik tamamlandı.

Editör: TE Bilişim