1960’lı yıllarda bir balıkçı kasabasıyken, 2 binli yıllarda liman, iskele ve terminalleriyle deniz ticaretinde Türkiye’nin en önemli kentlerinden birine dönüşen Aliağa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu yaşandı.

Aliağa’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, resmi törenleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli’nin çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Sonrasında Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren ve Sahil Güvenlik 62 Bot Komutanı Yüzbaşı Fatih Şengül ile birlikte Deniz Şehitleri anısına Aliağa körfezine çelenk bırakması ile kutlamaların resmi programı sona erdi.

Kutlamalar, Aliağa Balıkçı Barınağında düzenlenecek olan Denizcilik yarışmaları ve kokteyli ile devam etti.

Başkan Oğuz'dan Kutlama

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yayınladığı bir bildiri ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı. Başkan Oğuz, Aliağa’nın yılda 4 bin geminin giriş çıkış yaptığı, liman ve iskeleleriyle Türkiye Deniz Ticaretinde önemli bir yer edindiğini ifade ederek, “Denizlerdeki egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı sağlayan Denizcilik Kabotaj Bayramını kutluyor; Denizci bir kent olan Aliağamızın, Bayramı tüm coşkusuyla yaşamasını dilerim”

 

Editör: TE Bilişim