Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Karamürsel Meslek Yüksekokulu, 2012-2013 mezuniyet töreni, Dereköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından mezun öğrenciler adına konuşmayı okul birincisi İsmail Ergun yaptı. Ergun, okul birincisi olduğunu iki gün önce öğrendiğini belirterek, bu okulu seçmesinde kendisine en büyük desteği veren babasına ve annesine teşekkür etti.

HEPSİ DEĞERLİ BÖLÜMLER
 
Okul Müdürü Yard.Doç.Dr. Erdal Arlı, denizcilik sektöründen mezun olup iş bulamama imkanının çok az olduğunu belirterek “Mezunlarımızdan çok güzel haberler alıyoruz, Japonya, Afrika ve dünyanın değişik yerlerinde bu meslekleri icra eden öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Güverte, gemi makineleri, mekatronik, gemi inşaatı, eketronik, deniz ve liman işletme bölümlerinde eğitim veriyoruz. Hepsi birbirinden değerli bölümler. Öncülükle ben velileri tebrik etmek istiyorum, bu okulu seçip bu değerli öğrencileri bize gönderdiniz” dedi.

İLK ÜÇE GİRENE TEBRİK
 
Rektör Danışmanı Prof.Dr. Bekir Çakır, konuşmasında öğrencileri tebrik ederek denizcilik sektörünün önünün açık olduğunu belirtti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu da konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti.  Programda konuşmaların ardından okul birincisi İsmail Ergün, okul ikincisi İbrahim Demir, okul üçüncüsü Kadir Pilsin’e ödülleri takdim edildi. Başarılı öğrencilerin isimleri şöyle;

DERECEYE GİRENLER
  • Güverte programı birincisi Neslişah Aybüke Kılıç, ikincisi Eray Çetin, üçüncüsü Ahmet Cengiz.
  • Mekatronik Programı birincisi Şafak Erdem Aşık, ikincisi Uğur Deniz, üçüncüsü Ferdi Tezcan.
  • Gemi Makineleri Programı birincisi İsmail Ergün, ikincisi İbrahim Demir, üçüncüsü Kadir Pilsin.
  • Gemi İnşaatı programı birincisi Tugay Aktürk, ikincisi Eray Bilgi, üçüncüsü Gökhan Tek.
  • Elektronik Teknolojisi Programı birincisi Cem Bozkurt, ikincisi Revaha Bektaş, üçüncüsü Zekeriya Kadir İpek.
  • Deniz ve Liman İşletme Programı birincisi Ali Zernekli, ikincisi Mehmet Burak Korkmaz, üçüncüsü Muhammet Furkan Yılmaz. 
Editör: TE Bilişim