Bitlis’in Tatvan ilçesinde 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Tatvan'ın simgesi denizci heykelinin yapımında sona gelindi. Heykelin 30 Haziran'da dikilmesi bekleniyor.

Vatandaşlar tarafından yapılan ilk heykel olması münasebetiyle Türkiye'de bir ilk olacak heykel için Tatvan İşletme Parkı'nda başlatılan çalışmalar bitmek üzere.

Konuyla ilgili açıklama yapan gönüllü kampanya katılımcılarından Ferhan Çelebi, denizci heykelinin yapılacağı alanda yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Yapılacak heykelin Tatvan'ın simgesi olduğunu, heykelin geçmiş dönemlerdeki belediye başkanı tarafından kaldırıldığını ve bu durumu hiçbir Tatvanlının kabullenmediğini belirten Çelebi şöyle konuştu: "Heykel 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından Tatvan'a hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yapılmış. O günden sonra 1989 yılına kadar denizcilik işletmesi oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Tatvan'da doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını ülkemizin çeşitli illerinde idame ettiren hemşehrilerimiz ile ortak bir karar alarak heykelin yeniden yapılması için bir fikir ortaya attık. Ortaya atmış olduğumuz bu denizci heykelinin kendi aramızda yapma fikri çok büyük bir yankı uyandırdı. Almış olduğumuz karar doğrultusunda görüşlerini aldığımız Şiyar Epözdemir, heykeli yapabileceğini belirtti. Yer ve heykelin dikileceği alanın mevcut belediye başkanımız Abdullah Ok da onaylayınca bizlere heykeli 30 Haziran'da dikmek kaldı." dedi.

İki metre 30 santim uzunluğundaki heykelin, 85 metrekare alan üzerine yapılacak 70 santimetre derinliğindeki havuza bırakılacağını ifade eden gönüllü katılımcılardan Fettah Yeşilyaprak da "Heykelin bırakılacağı alanda yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalarımızda sona gelindi. Tatvanlı vatandaşlar olarak her gün bir kardeşimiz bu çalışmaları yerinde takip etti. Genel olarak tüm çalışmalar tamamlandı. Geriye sadece heykelin konulması kaldı. Herkesi bu mutlu günümüzde yanımızda görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Tatvanlı heykeltıraş Şiyar Epözdemir tarafından yapılacak denizci heykelin açılışı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim