Ateş: Türk Lirası değerlenebilir

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türk Lirası bana değerinin altında izlenimi veriyor" dedi

 Ateş: Türk Lirası değerlenebilir cnbc-e'den Melda Yücel Kocaalp'in sorularını yanıtlayan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye'nin kur konusunda diğer ülkeler gibi önlemler alıyor. Kurun artması ekonomiye zarar verir. Kurun artması ithalat açısından da iyi bir şey değil. İthalatımız diğer gelişen ülkelere kıyasla daha fazla. Fed'in geri çekilme kararının ardından gelişen ülkelerde yeni normal, kurun artması oldu. Türkiye özelinde bir de önümüzdeki seçimler ve siyasi karmaşanın stabilize duruma gelmesi durumda. Türk Lirası'nda değerlenme görülebilir, yine de kur tahmini yapmak kolay değil ama 2,10 seviyelere gelinebilir" dedi.

Denizbank Genel Müdürü, Türkiye'nin 2014'te yüzde 2,5-3,5 arasında büyüyeceğine işaret etti. "Şu aşamada kredi notuna dokunacak bir durum yok" S&P'nin Türkiye'nin görünümünü negatife çevirme kararını değerlendiren Ateş, "Son dönemde gelişen ülkelere karşı bir bakış açısı değişikliği oluştu. O da Fed'in geri çekilmesinden dolayı. Acaba gelişen ülkeler bu durumdan etkilenir mi diye endişe ediliyor. S&P, bu durumda çekincede kaldı. Yine bu kez de tutumunu sürdürdü. Türkiye diğer gelişen ülkeler arasında bu dalgalara hazırlıklı girdi.

Onlar bizim kadar kriz yönetmeye alışık değil. Onlara göre daha antremanlıyız. Moody's ve Fitch'in görünüm konusunda hareket edebilir. S&P de yapmadı, şu aşamada nota dokunacak bir durum yok" dedi.

Editör: TE Bilişim