Binlerce Deniz Anası Soğuktan Öldü

Soğuktan etkilenen milyonlarca deniz anası telef olurken, Batı Karadeniz'de çevre kirliliğine yol açtı. Balıkçılar, ölü deniz analarının ağlara ve denize zarar verdiğini belirtti.

Karadeniz'e sınır ülkeler arasında yer alan Ukrayna ve Rusya'da deniz suyu sıcaklığının 20 mile kadar olan bölümlere düşmesi sebebiyle Karadeniz'de birçok canlı zarar görüyor. Geçen günlerde soğuk havalardan etkilenen kuğuları ağırlayan Bartın'ın Amasra ilçesinde şimdi de soğuktan etkilenen deniz anaları görüldü. Amasralı balıkçılar, ölü deniz analarının takılması sonucu ağların zarar gördüğünü belirtti. Bu kadar deniz anasını ilk defa gördüklerini anlatan bir balıkçı, "Akdeniz'de çoktur ama Karadeniz'de
 
bu kadar görülmez. Bu sıra çoğaldı. Ukrayna'daki soğuktan etkilendiler. Bilimsel olarak ne olduğunu bilmiyorum ama deniz suyunun soğukluğuna bağlıyoruz. Eğer yazın bu kadar deniz anası olursa denize girenleri yakacaktır, şimdi de yani kışın da bizi yakıyor. Deniz anaları bizi perişan etti. Ağlara zarar verdi, gözlerimizi yakıyorlar. Karadeniz'in karşı kıyılarında çok soğuk olduğu için buralara geldi ve çoğu öldü" dedi.

Soğuk havalar yüzünden telef olan deniz anaları sahil ve mendirekte kötü görüntüye sebep oldu. Çamur renginde görülen deniz anaları çevre kirliliği oluşturdu. Amasralılar, havaların ısınmasıyla birlikte mendirek ve Amasra'yı kötü kokuların saracağını, denizde kirliliğin oluşmasının insan sağlığını da etkileyeceğini belirtti.

haberler.com

Editör: TE Bilişim