Çanakale Deniz Zaferi Törenleri için Şehitlikte Hazırlıklar Başladı

18 Mart tarihinde düzenlenecek olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü kutlamaları için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Şehitler Abidesi'nde hazırlıklar başladı. Savaşa katılan yabancı ülke temsilcilerinin de bulunacağı törende, protokolün oturacağı tribünler kuruldu. Vatandaşların oturması için de tribünlerin ardında bin kişilik oturma alanı oluşturacak.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürlülüğü yetkilileri, hazırlıkların hafta başında başladığını ve devam ettiğini söyledi. Tören alanlarının hazırlanmasının ardından diğer şehitlik ve anıt mezarlarda da çalışma yürüteceklerini belirten yetkililer, bu yıl 18 Mart'ta Şehitler Abidesi altında açılması planlanan müzenin bitirilmesi için yüklenici firmanın gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Mevcut müzenin yıkılarak genişletilmesiyle 2 dönümlük alana yapılan müzenin, öncekinin iki katı büyüklüğünde olacağını hatırlatan yetkiler, bunun haricinde tören yapılacak yerlerin sayısının çoğaltılması için önümüzdeki hafta Milli Parklar Genel Müdürü'nün Çanakkale'ye geleceğini ve incelemelerde bulunacağını bildirdi.(CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim