Kıyılar bitti, yağma sırası denize geldi!

Kıyılarımız beton bloklarla doldurularak katledililirken, Maliye'nin açtığı ihalelere şimdi deniz yüzeyi de eklendi. Kemer sahilinin 700 metre açığındaki deniz yüzeyinde 3 dönümlük alan satışa çıkarıldı
 
DEVLETİN hüküm ve tasarrufu altındaki atıl taşınmazları ekonomiye kazandırmak amacıyla Maliye 'nin açtığı taşınmaz ihalelerine deniz yüzeyi de eklendi. Antalya Defterdarlığı Kemer Mal Müdürlüğü , Kemer sahiline 700 metre açıktaki deniz yüzeyinin 3 bin metrekarelik kısmını 135 bin YTL rayiç bedel üzerinden ihaleye çıkardı. Kemer 'deki hazineye ait altı taşınmaz ile birlikte ihaleye çıkartılan deniz yüzeyinin ihalesi 7 Eylül tarihinde saat 16:30'da Kemer Mal Müdürlüğü 'nde yapılacak. İhaleyi kazanan kişi ya da kuruluşa deniz yüzeyi kullanım izni verilecek. İhaleyle ilgili duyuru Antalya Defterdarlığının web sitesinde de yayınlandı.

Turistik tesis kurulacak

Antalya Defterdarlığı 'nın http://www.antalyadefterdarligi.gov.tr adresindeki duyuruya göre; hazine hissesi bölümü tam olarak görünen devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi ihalesine girebilmek için taliplilerin 21 bin YTL teminat yatırması gerekiyor. Kemer Resort Otelin 700 metre açığında bulunan deniz yüzeyini alacak kişi ya da kuruluş, 2.5 metre derinlikteki kayalıkların üzerine 3 bin metrekarelik güneşlenme, seyir ve sportif amaçlı tesis kurabilecek.

Otel'in 700 metre açığı

İlanda; Kemer Mal Müdürlüğü 'nün ihaleye çıkardığı deniz yüzeyinin adresi; Kemer Merkez Mahallesi Kemer Resort Otel 'in 700 metre açığı olarak gösteriliyor. Kemer Mal Müdürü Oktay Göktuğ , deniz yüzeyi ihalesiyle ilgili Akşam muhabirine yaptığı açıklamada, talebin Kemer Resort Otel 'den geldiğini açıkladı. Göktuğ , 'Kemer Resort Otel , deniz yüzeyinde bir platform kurmak için bize talepte bulundu. Denizin yüzeyine platform kurmak istediklerini söylediler. Biz de bunun üzerine kıyıdan 700 metre açıktaki 3 bin metrekarelik deniz yüzeyini ihaleye çıkardık. Bu ihaleye dileyen herkes girebilir. Denizin yüzeyine plastik dubalardan platform kurulacak. Denizi satmamız mümkün değil. En fazla 10 yıl süreyle burayı alan kişi ya da kuruluşa kiraya verilecek. Daha önce böyle bir talep olmamıştı. Gelen talep üzerine deniz yüzeyini ihaleye çıkardık' dedi.

HO Tercüman

Editör: TE Bilişim