Sisli hava İstanbul'u ve Çanakkale'yi rehin aldı. Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran sisli hava görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini daha fazla hissettiren sisli hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara çıkan vatandaşlar aniden bastıran sisli havayla güne "merhaba" dedi.

Yoğun sis, trafiği de olumsuz yönde etkiledi. Trafiğe çıkan sürücüler görüş mesafesinin düşmesi üzerine zor anlar yaşadı. Sisli hava nedeniyle İstanbul'da büyük bir olumsuzluk yaşanmazken, görüş mesafesi bazı semtlerde 20-25 metreye kadar düştü.

İstanbul Boğazı, yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi geçişi, saat 07.15'ten itibaren çift yönlü olarak durduruldu.

İstanbul'da, sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.  Şehirde sabah saatlerinde görülen ve Boğaz Köprüsü'nü neredeyse görünmez hale getiren yoğun sis nedeniyle, şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.

Bu arada İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sisin Marmara Bölgesi'nde önümüzdeki hafta ortasına kadar özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere devam edeceğini söyledi. Yıldırım, önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte sisin etkisini kaybetmesinin beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, İstanbul'da en yüksek hava sıcaklığının bugün 14, yarın ise 15 derece olarak beklendiğini sözlerine ekledi.

Çanakkale Boğazı'nda da etkili olan sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.  Görüş mesafesi yer yer 200 metrenin altında düştüğü Çanakkale Boğazı, gemilerin güvenliği açısından çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Sis, şehir hatlarındaki ulaşımı da etkiledi. Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri de geçici olarak durduruldu. Yetkililer, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlerde sorun yaşanmadığını, sisin etkisini azaltmasının ardından diğer seferlerin de yeniden başlayacağını kaydettiler.

Öte yandan sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesinin yer yer 200 metrenin altında düşmesi nedeniyle geçici olarak durdurulan Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri, sisin etkisini yitirmesinin ardından yeniden başladı. Yetkililer, araba vapuru seferlerinin her iki yakadaki araç yoğunluğu nedeniyle saatsiz olarak yapıldığını bildirdiler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim