Kuzey Ege’de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu. Batı Karadeniz Bölgesi’nde ise şiddetli poyraz nedeniyle dalga boyu 3 metreye ulaşıyor.
Kuzey Ege’de zaman zaman saatte 60-70 kilometre hızla esen poyraz nedeniyle, sabah yapılması gereken Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri iptal edildi. Diğer hatlardaki seferler normal devam ediyor.

Meteoroloji verilerine göre rüzgar bugün ve yarın etkisini sürdürecek. Batı Karadeniz Bölgesi’nde de sabah saatlerinde başlayan poyraz, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. 3 metreye ulaşan dalga boyu nedeniyle balıkçı tekneleri ve yelkenli yatlar balıkçı barınağına sığındı.

Meteoroloji’nin verilerine göre, bölgedeki fırtınanın Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle rüzgarın açık denizde saatte 50 ila 60 kilometre hızla eseceği belirtiliyor.

Bu arada, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağış Düzce’yi de vurdu. Sabah saatlerinde aniden bastıran yağışla birlikte birçok cadde ve sokak su altında kaldı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim