Deniz tutkunları İEF’de buluşuyor     

BU yıl Uluslararası İzmir Fuarı’nda sadece profesyonel ziyaretçilerin gezebileceği, tekne, yat ve deniz teknolojilerinin sergileneceği özel bir hol oluşturulacak. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bu yıl kapılarını deniz tutkunlarına açacak.

28 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, 5 bin 250 metrekare özel holde motorlu ve yelkenli gezi, sürat tekneleri, deniz motorları ve güç ekipmanları, tekne yapım malzemeleri, tekne aksesuarları, marina ve donanımları, su sporu donanımları, deniz giyim ve aksesuarları, deniz acil ve kurtarma ekipmanları, deniz turizmi firmaları ile sektör kurum ve yayınlarına yer verilecek.

Fuara sadece profesyonel ziyaretçi özel davetiye ile girebilecek. Etkinlik ile İzmir’de düzenlenecek denizcilik ihtisas fuarının da ilk adımları atılacak.

Yat üretiminde 3. sıradayız

Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi,

 “2008 yılında Türkiye deniz araçları sektörünün büyüklüğü, 2.5 milyar doları ihracat olmak üzere toplam 4 milyar dolara ulaştı. Küresel krizde dümeni doğru yöne kırdık Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında da önemli noktaya geliyoruz. Dünya yat üretiminde ise üçüncü sıradayız” dedi.


İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ise etkinliği körfeze taşımanın yollarını aradıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Daha büyük boyutlardaki tekne ve yatları körfezde sergilemek istiyoruz. Bu bağlantıları kurduk. Çünkü, İzmir ve Ege Bölgesi’nde denizciliğe yönelik çok önemli bir potansiyel var. Bu potansiyeli açığa çıkarmak ve bir ihtisas fuarıyla zenginleştirmek istiyoruz. 78’inci İEF’deki uygulamamız bu amaca hizmet edecek. Hem denizciliğimize katkı sağlanacak, hem de İzmir, yeni bir ihtisas fuarı kazanmış olacak. İEF’nin pek çok özelliğinden biri de bünyesinden çıkardığı ihtisas fuarları.”
 

Editör: TE Bilişim