AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Ali Osman Eciş ve yönetim kurulu üyeleri, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol'u ziyaret etti.

DTO Antalya Şube Başkanı Erol, ziyarette, oda çalışmaları ve Antalya denizcilik sektörü hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin ikinci olimpik yüzme havuzunun dönemin Gençlik ve Spor il Müdürü olan babası Süleyman Erol tarafından yaptırıldığını, ancak sonra yıkıldığını anımsatan Erol, Antalya'da denizcilik sektörünün gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Yıkılan Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nun yerine Yelken ve Su Sporları Merkezi kurulması projesi hazırlandığını ifade eden Erol, Antalya'da denizcilik sektörünü ilgilendiren projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Projelerin hayata geçirilmesi konusunda DTO'ya destek isteyen Erol, şöyle devam etti:

"Uluslararası Süleyman Erol Açık Deniz Yarışları'nın Antalya'da düzenlenmesini sağladık. Bu çok önemli bir organizasyon. Bunun yanında birçok etkinliğin yapılmasına katkı sağlıyoruz. Yıkılan yüzme havuzunun yerine gerçekleştirilecek Yelken ve Su Sporları Merkezi yeri ile bazı ufak tefek sorunlar var. Defterdarlık da bu konuda katkı verecek. Antalya'nın en büyük eksikliği ise yat ve teknelerin denize inebilecek ve karaya çıkartılacak indirme-bindirme yeri yok. Bu projelerden vazgeçmeyeceğiz. Yıllardır devam eden Akdeniz Feneri projemiz sürüyor. 8-10 yaşında olup da denizi görmeyen çocuklarımız var. İlköğretimdeki çocuklarımızı denizle tanıştırıyoruz. Çocuklarımıza denizcilik eğitimi verilerek liderlik yapmaları ve kendilerine güvenmeleri sağlanmalı."

Konyaaltı ilçesindeki Fettah Tamince Anadolu Denizcilik ve Meslek ve Lisesi'nin 5 yıldızlı otel gibi yapıldığını anlatan Erol, bu okulda denizcilik eğitimin yanında öğrencilere deniz turizmi eğitiminin de verilmesi için çalışmalar yapılmasını ve bu konuda yeni müfredat hazırlanmasını istedi.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Ali Eciş de denizcilik sektörüyle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. DTO Şubesinin Konyaaltı ilçesine taşınmasından dolayı çok sevindiklerini anlatan Eciş, Antalya'da denizcilik sektörü için yapılacak yatırımlara her zaman destek olacaklarını söyledi.

Antalya'da sorunları tespit etmek ve çözmek amacıyla ilçe örgütünde 12 ayrı komisyon kurduklarını ifade eden Eciş, şunları kaydetti:

"Antalya, yılardır denize açılmamanın sıkıntısını yaşıyor. Antalya'da 'deniz sadece yüzmek için' anlayışı var. Deniz sadece yüzmek için değilmiş. Konyaaltı ilçe teşkilatı, yeni genç jenerasyon olarak Antalya'ya katkı yapacak uluslararası projelerde dahil olmak üzere tüm projelere destek vereceğiz. Hazırladığımız yeni projelerle de sektörde etkili olacağız. Antalya'ya ve Konyaaltı'na hizmet katmak istiyoruz. Konyaaltı'nın değerini artırmak istiyoruz. Yeni projelerle hazırız. Partimizin 2023 hedefi doğrultusunda "Büyük Boğaçayı Havzası" projesi hazırladık. Bu projeyi yerel seçim sürecinde kamuoyuyla paylaşacağız. Büyük Boğaçayı Havzası projemizin zemininden iklimine kadar her şeyi paylaşacağız. Detayları seçim sürecinde anlatacağız."

Denizcilik sektörü için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çok büyük şans olduğunu vurgulayan Eciş, Antalya Milletvekili Menderes Türel'in Genel Başkan Yardımcısı olmasının da Antalya için çok büyük şans olduğunu vurguladı.

AK Parti Konyaaltı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Potur, Mehmet Ergül, Melike Tamer Köse ve Cihat Susever'in de hazır bulunduğu ziyaret sonunda DTO Başkanı Ahmet Erol, Osman Ali Eciş'e Antalya denizcilik sektörüyle ilgili hazırladıkları kitapları hediye etti.
Editör: TE Bilişim